SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 29 en 30 mei

SIRIS-tv zendt op zaterdag 29 en zondag 30 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Verkeersexamen Basisscholen Eric Driessen

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Praktisch verkeersexamen in Someren

Door het coronavirus en de coronamaatregelen kon het praktisch verkeersexamen voor de Somerense schooljeugd in 2020 niet doorgaan. Op dinsdag 25 mei werd het examen ingehaald. Maar liefst 278 leerlingen van de groepen 7 en 8 van acht basisscholen in de gemeente Someren namen deel aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren. De start was op de parkeerplaats bij De Ruchte.

Peutergym met Leef! Asten en Sportstuif Asten

Sportstuif Asten en Leef! Asten gingen op woensdag 26 mei op sportpark 't Root van start met peutergym. De peuters en ook hun moeders genoten van de spelletjes.

Petanquevereniging gaat weer van start

Petanquevereniging ’t Ackertje op sportpark De Potacker in Someren opende op donderdag 20 mei met een nieuw petanque-seizoen. Veel leden hebben lang genoeg thuis gezeten. De laatste maanden is er trouwens hard gewerkt om het park met twee nieuwe banen uit te breiden.

Gemeentenieuws/Asten Nu - Campagne 'Samen voor een veilige buurt'

In Asten Nu/Gemeentenieuws, een gezamenlijk programma van de gemeenten Asten en Someren, aandacht voor de social media campagne ‘Samen voor een veilige buurt’. Op maandag 31 mei start de politie, in samenwerking met de gemeenten Asten en Someren, met deze campagne. Burgemeester Dilia Blok van Someren en burgemeester Anke van Extel van Asten vertellen waarom deze campagne juist nu gehouden wordt.

PR-film Gedenkbos Asten 2021

Het Gedenkbos Asten ligt aan de Sengersbroekweg in Heusden. Het bos moet uitgroeien tot een mooi openbaar bos waar mensen graag naar terugkeren om de gelegenheid waar de boom voor geplant is te vieren of om een moment te herdenken. Steeds meer mensen vinden de weg naar deze oase van rust. Rob Fritsen maakte een filmpje voor de Stichting Gedenkbos Asten.

Danique Brouwers


Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (8)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Lente in de gemeente Asten

Tussen de buien door is het SIRIS-tv toch gelukt om een lentefilmpje te maken. In dit filmpje is het lente in de gemeente Asten.

Asten Nu - Online bijeenkomst Transitievisie Warmte

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de Transitievisie Warmte. We gaan in Nederland stapsgewijs afscheid nemen van aardgas als warmtebron. In Asten gaat de gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken aan duurzame alternatieven die voor iedereen veilig, haalbaar en betaalbaar zijn. De gemeente Asten houdt op maandag 7 juni ook een digitale informatieavond over de Transitievisie Warmte.

Beeldentuin ArTheo weer geopend

In het pinksterweekeinde gingen de beeldentuin en het atelier ArTheo aan de Behelp 15 in Heusden weer open. SIRIS-tv sprak met gastheer Theo van Dam.

ArTheo Hans Wasmus