SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 3 en 4 juli

SIRIS-tv zendt op zaterdag 3 en zondag 4 juli het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Diamanten bruidspaar Smolders Eric Driessen

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Theater op het Voortje speelt Camille Claudel

Theater op het Voortje in Mierlo speelt in juli de voorstelling Camille Claudel. Het leven van deze Franse beeldhouwster spreekt velen tot de verbeelding. In tal van boeken en films wordt haar verhaal verteld. Nu dus ook in Theater op het Voortje. Daar zijn ze klaar met de voorbereidingen. Het mag voor hen gaan beginnen.

Seniorenkoor De Nagalm huldigt diamanten echtpaar

De leden van Seniorenkoor De Nagalm uit Someren kwamen op dinsdag 29 juni in De Ruchte bijeen voor een bijzondere bijeenkomst. Josephine en Louis Smolders waren in november 2020 zestig jaar getrouwd. Vanwege corona kon het koor niet stilstaan bij deze heugelijke gebeurtenis. Op dinsdag 29 juni mocht het koor het echtpaar wel in het zonnetje zetten.

Onthulling oorlogsmonument Laarstraat in Someren-Eind

Op zaterdag 19 juni vond in de Laarstraat in Someren-Eind de onthulling plaats van een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de vliegtuigcrash in 1944. Wethouder Louis Swinkels en Gerard Verdonschot, voorzitter van de Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, mochten het doek van het kunstwerk trekken.

Kaart van Elise voor Boekie

Tijdens een les technisch lezen uit het leesprogramma Leesplan is Elise Haspels uit groep 8 van de Sint Jozefschool in Someren-Heide aan de slag gegaan met een opdracht rondom creatief schrijven en leesmotivatie. Op school wordt gewerkt met onder andere Boekie, een methode/lesmateriaal ter bevordering van de leesmotivatie uitgegeven door Onderwijs Maak Je Samen. Die zagen dat Elise iets heel bijzonders heeft gemaakt.

Kennedy Challenge-routes in de gemeente Asten

Op zaterdag 3 juli gaat de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK. JOEK presenteert op https://www.kennedymars.nl/kennedy-challenge-wandelen-in-asten/ enkele mooie wandelroutes, die je kan gaan lopen. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakt een filmpje over Kennedy Challenge-routes in de gemeente Asten.

Deel 2:

Wethouder Theo Maas vertrekt uit Somerense politiek

Wethouder Theo Maas komt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet terug als wethouder of als gemeenteraadslid. Theo Maas verhuist namelijk in augustus naar Meijel. Hij maakt wel zijn derde termijn als wethouder vol. Theo Maas vertelt over zijn vertrek.

Dakosdag op sportpark De Renkant

Korfbalvereniging Dakos hield op vrijdag 25 juni de Dakosdag op sportpark De Renkant in Lierop. Hoogtepunt van de dag was de strijd om de titel ‘De Alleskunner van Dakos’.

Marcel fietst 12.500 euro bijeen voor KiKa

Marcel van Oosterhout uit Ommel fietst al enkele jaren voor KiKa, een fonds voor onderzoek naar kinderkanker. Door corona maakte hij het afgelopen jaar niet de fietstocht die hij voor ogen had. Marcel besloot van 20 tot en met 25 juni door Nederland te fietsen. Op vrijdag 25 juni ving SIRIS-tv Marcel op bij zijn terugkomst in Ommel.

Cd Van Zwijgers en Praters van Jos Wigman (deel 2 - Spiegellijn)

Jos Wigman uit Asten is opgeleid als beeldend kunstenaar en naast het schilderen hebben vanaf begin jaren 80 muziektheater, film en schrijven een belangrijke plaats gehad in zijn bestaan. Veel van zijn teksten zijn uitgemond in liedjes, eerst op het podium en nu op de cd ‘Van zwijgers en praters’. ‘Spiegellijn’ is een van de nummers op deze cd. Van dit nummer is er ook een videoclip.

Presentatie Voorjaarsnota 2022 gemeente Asten

Wethouder van financiën Henk van Moorsel presenteerde op vrijdag 25 juni de Voorjaarsnota 2022 in het gemeentehuis in Asten. De gemeente Asten voert al sinds jaar en dag een solide financieel beleid gericht op een duurzaam gezonde financiële positie. De laatste jaren zien ze echter dat de opgebouwde solide financiële positie steeds meer onder druk staat.

De wolf in het museum

Sinds het voorjaar van 2020 heeft een wolf zich gevestigd in de omgeving van de Strabrechtse Heide. Als je meer wil weten over de wolf, dan moet je een bezoek brengen aan Museum Klok & Peel in Asten. Daar is een aparte tentoonstelling ingericht over de wolf.