SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 31 juli en 1 augustus

SIRIS-tv zendt op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Tour der Ongeschoren Benen Classic voor de start in Lierop

Honderddertig toerfietsers gingen op zondag 18 juli om 11.00 uur in Lierop van start voor een toertocht vanuit het kerkdorp naar het Limburgse Wessem en weer terug. De groep toerfietsers bestond uit een mix van artiesten, oud-beroepsrenners, regionale en lokale oud-coureurs, lokale toerrenners, mensen uit de festivalwereld en aanverwanten. Voor de tocht werden de meeste deelnemers in de tuin van Nirwana voorgesteld.

Opening terras BOOM Events Outdoor

Op donderdag 22 juli werd het terras van BOOM Events Outdoor aan de Provincialeweg in Someren feestelijk geopend. De afgelopen maanden hebben Bas en Marion van den Boomen en hun medewerkers hard gewerkt aan de opbouw van hun eigen BOOM Events Outdoor-locatie. Burgemeester Dilia Blok en wethouder Louis Swinkels kwamen een reclamebord onthullen.

Afscheid van SIRIS-medewerker Wim Maas

SIRIS-medewerker Wim Maas uit Asten stopt met zijn vrijwilligerswerk bij de lokale omroep. Wim was fotograaf en samensteller en presentator van het populaire groenprogramma ‘Natuur Natuurlijk’. Op vrijdag 23 juli werd er van Wim Maas afscheid genomen bij De Grutter in Asten tijdens de zomerborrel van SIRIS.

Animal schieten in Herselse bossen

Handboogvereniging Oude Roem Handhaven uit Someren hield in het weekeinde van 24 en 25 juli in de Herselse bossen in Lierop wedstrijden in het zogenaamde Animal schieten. Dorus van Heugten van Oude Roem Handhaven vertelt wat er allemaal komt kijken bij deze bijzondere tak van sport.

20 Jaar online-verkoop Beeldenmarkt.nl

Martin Jeuken van Beeldenmarkt.nl in Someren-Eind begon in 2001 al met een website en met de online verkoop van zijn producten. En met succes. Hij doet dat alles niet alleen. Ook Evelien Thijssen en Wesly Truijen helpen hem daarbij.

Deel 2:

Open inloop Onis Welzijn

Onis Welzijn hield op woensdag 21 juli een open inloop op de nieuwe locatie aan de Emmastraat in Asten. De vele bezoekers bleven lang hangen want er was pianomuziek van Joep Hegeman en Guus Tel.

Afscheid van groep 8 en Theo Swinkels

Op vrijdag 23 juli stond op basisschool De Diamant in Someren het Diamantteras gepland. Het Diamantterras is de afsluiting van het schooljaar. De kinderen schitterden nog één keer tijdens verschillende optredens. De leerlingen van groep 8 namen op passende wijze afscheid van de andere leerlingen van de school en er werd afscheid genomen van de actieve ouder Theo Swinkels.

Fraaie buurttuin in Someren-Heide

Op 15 maart was er een bijeenkomst voor de leden van de KBO-Someren-Heide, die mee wilden werken om een gezamenlijke tuin aan te leggen aan de Eggedreef. Daar hadden genoeg leden zin in. Zo gezegd, zo gedaan. Het bestuur, bestaande uit voorzitter Henk Boerekamp, secretaris Frans van den Boogaert en penningmeester Cor Beerepoot, ging aan de slag. Met vereende krachten werd er op de grond van Joep Veldkamp een fraaie tuin uit de grond gestampt.