SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 4 en 5 december

SIRIS-tv zendt op zaterdag 4 en 5 december het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Sinterklaasverhaal van Annie in de bieb in Asten

In de bibliotheek in Asten mochten de kinderen op zaterdag 20 november gaan kijken en luisteren naar de Sinterklaasvoorstelling door ‘Verhalen van Annie’.

Aftrap campagne 'Orange the World' in Asten

De Soroptimistclub Helmond-Peelland vraagt ook dit jaar aandacht voor de campagne Orange the World. Van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, vinden de '16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen' plaats. Op donderdag 25 november ging de campagne Orange the World ook in Asten van start met het hijsen van de vlag door burgemeester Anke van Extel en wethouder Janine Spoor.

Mooie cheque voor de Zonnebloem

Op zaterdag 27 november overhandigde Harrie Welten, in de Jumbo in Someren, een cheque met daarop de opbrengst van de statiegeldactie aan Nico van den Broek, bestuurslid van De Zonnebloem.

Deel 2:

Pietenpret Leef! Asten in sporthal De Schop

Leef! Asten hield op woensdag 24 november het Pietenpret-spektakel in sporthal De Schop in Asten.

Aftrap campagne 'Orange the World' in Someren

Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Ook de gemeente Someren wil hier aandacht voor en doet mee met de landelijke campagne Orange the World. Het startsein voor Orange the World werd op donderdag 25 november gegeven met het hijsen van de vlag door burgemeester Dilia Blok en Francis Vos, voorzitter van de Soroptimistclub Helmond-Peelland.

Rehabilitatie Lieropsedijk in Someren

De Lieropsedijk in Someren is flink gerenoveerd. SIRIS-tv maakte een filmpje van de werkzaamheden.

Kabouter Winslow in de Jumbo

Tot 15 december staat er in Jumbo Harrie Welten in Someren een stand waar het boek ‘Kabouter Winslow gaat op reis’ te koop wordt aangeboden. Op zaterdag 27 november ging de verkoop van dit prachtige boek van Tonny Jacobs-Roijackers uit Someren officieel van start. De stand werd bemand door Tonny, de illustrator Marco Der Kinderen en Martien Joosten van Studio Joosten.

Stokvis & Stokvis en Myopie

In de serie filmpjes van Stokvis & Stokvis Oog en Oor in Someren praat Lisa Gruijters-Stokvis over de oogaandoening Myopie.