SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 4 en 5 september

SIRIS-tv zendt op zaterdag 4 en zondag 5 september het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Afscheid van Khaled van Sphinx

Khaled Elgamal van Pizzeria Sphinx in Someren nam op maandag 30 augustus afscheid van zijn klanten. Na 21 jaar stapt hij uit de zaak. Harrie van Horik van SIRIS-tv sprak met Khaled over zijn vertrek uit Someren.

Werkzaamheden Steemertseweg Lierop

De Steemertseweg in Lierop ging op dinsdag 3 augustus weer open voor al het verkeer. Wethouder Louis Swinkels maakte er een officieel momentje van met het doorknippen van een lint. De Steemertseweg, van Laan ten Boomen tot aan de Groenebeemdweg, werd op 12 april afgesloten. Er zijn de afgelopen maanden kabels en leidingen vervangen en ook werd een deel van de Steemertseweg gereconstrueerd. Het resultaat mag er zijn.

Strabrechtse Heide in bloei

De Strabrechtse Heide staat nog even in bloei. Om een bloeiende heide te zien, kunt u daar gaan wandelen of fietsen. Of op SIRIS-tv dit filmpje bekijken.

Werkzaamheden Logtenstraat Asten afgesloten

De Logtenstraat in het centrum van Asten is weer geopend en verkeersveiliger ingericht. De capaciteit van het riool is toegenomen en het nabijgelegen park dient als overstort bij extreme regenval. Wethouder John Bankers en projectleider Nicole Scharp brachten tijdens de zomervakantie een bezoek aan de buurtbewoners en de medewerkers van het bedrijf Van Horssen om hen te bedanken voor het begrip tijdens de werkzaamheden en het goede werk. SIRIS-tv maakte in de afgelopen maanden een filmpje over de werkzaamheden in de Logtenstraat.

Nirwana's Tuinfeestje 2021

Op zondag 29 augustus vormde het Nirwana’s Tuinfeestje de laatste dag van het festivalweekend in de tuin van OJC Nirwana in Lierop. De 750 bezoekers maakten er een mooi feest van.

Sportdag Jeugdvakantieweek Someren-Heide

In Someren-Heide werd op het terrein van Jong Nederland de jeugdvakantieweek gehouden. Op woensdag 1 september was daar een hele gezellige sportdag. 

Deel 2:

Eurosjopper's Tuinfeestje 2021

Op vrijdag 27 augustus vond in de tuin van OJC Nirwana in Lierop Eurosjopper's Tuinfeestje plaats. Rob Fritsen maakte er voor SIRIS-tv een filmpje van en Iris van de Beek doet verslag.

Petey's Tuinfeestje 2021

Op zaterdag 28 augustus vond in de tuin van OJC Nirwana in Lierop het Petey's Tuinfeestje plaats, een prima alternatief voor het echte Peteyfest dat vanwege de coronamaatregelen werd afgelast. Rob Fritsen maakte er namens SIRIS-tv een filmpje.

Summerkids Festival 2021

Op dinsdag 31 augustus, woensdag 1 en donderdag 2 september werd op sportpark 't Root in Asten het Summerkids Festival gehouden, georganiseerd vanuit Stichting Jeugd Activiteiten Asten. Op dinsdag stond Summerkids in het teken van Theater & Muziek, op woensdag van Sport & Spel en op donderdag van Creatief & Techniek. Rob Fritsen   maakte een filmpje voor SIRIS-tv.

Asten Nu - Voortgang gemeenschapshuis

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het nieuwe gemeenschapshuis aan de Kerkstraat in Asten. De Klepel, de bibliotheek en het gebouw van Onis Welzijn zijn gesloopt en tijdens de zomervakantie is de naam van de aannemer, die het nieuwe gemeenschapshuis gaat bouwen, en van de twee firma's die verantwoordelijk zijn voor het elektro-technische deel bekend gemaakt. Wethouder Janine Spoor en Mayelle Feijen, manager Dienstverlening en Bedrijfsvoering, geven tekst en uitleg.