SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 5 en 6 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 5 en zondag 6 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Zomers Someren

Woensdag 2 juni was de eerste hele warme dag in ons land. SIRIS-tv maakte een rondje langs het zomerse Someren.

Bewoners Kempenhaeghe en ORO verrassen nieuwe buren

Woningcorporatie woCom overhandigde onlangs de sleutels van twee kleinschalige woonzorgvoorzieningen op de voormalige Paulusschool- en Pauluskerk-locaties aan ORO en Kempenhaeghe. Op vrijdag 28 mei maakten de bewoners alvast kennis met de buren.

Speciale bierviltjes voor horeca in Someren

Op vrijdag 28 mei overhandigden wethouder Louis Swinkels en Jan Müller van Samen voor een stapel bierviltjes aan Eric Bakermans, voorzitter van Horeca Nederland-afdeling Someren. Het zijn bijzondere bierviltjes.

Asten Nu/Gemeentenieuws - Cursus Politiek Actief

In Asten Nu/Gemeentenieuws, een gezamenlijk programma van de gemeenten Asten en Someren, aandacht voor de cursus Politiek Actief, die in september van start gaat. Burgemeester Dilia Blok van Someren en burgemeester Anke van Extel van Asten en de griffiers Mariëtte van Erp van Asten en Joke Oostdijk van Someren vertellen over de inhoud van deze cursus en waarom deze cursus gegeven wordt.

Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (9)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Nieuw vrachtwagentje gemeente Someren

De gemeente Someren heeft een nieuw vrachtwagentje aangeschaft voor medewerker Albert van der Mee, die buiten de opruimingswerkzaamheden verricht. Albert is de opvolger van Frans van den Boogaart, die in maart met pensioen ging. Op woensdag 2 juni werd het wagentje officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde in het Julianapark in Someren in het bijzijn van Frans en wethouder Louis Swinkels.

ANWB Streetwise op de Bonifatiusschool

De Bonifatiusschool, onderdeel van de fusieschool Lalobo, in Asten stond op woensdag 2 juni in het teken van ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma dat de kinderen van de basisschool leert beter om te gaan met het huidige verkeer. In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid.

Langsrijdende receptie bij gouden bruidspaar Peer en Annie Welten

Annie en Peer Welten van de Himmel in Asten vierden op vrijdag 28 mei hun gouden bruiloftsfeest. De receptie was een hele bijzondere.

Uitreiking verkeersdiploma's op de Mariaschool

Op dinsdag 25 mei werd in Someren het praktisch verkeersexamen voor de groepen 7 en 8 van de Somerense basisscholen gehouden. Maar liefst 278 leerlingen namen deel aan en slaagden voor het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren. Maandag 31 mei vond de uitreiking van het verkeersdiploma plaats op het schoolplein van de Mariaschool in Someren. De politieagenten Gijs en Eduard reikten de diploma's uit.

Lente in de gemeente Someren

Tussen de buien door is het SIRIS-tv gelukt om weer een lentefilmpje te maken. U kunt genieten van de lente in de gemeente Someren.