SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 6 en 7 november

SIRIS-tv zendt op zaterdag 6 en 7 november het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

30e Pompoendagen zeer geslaagd

Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 oktober vonden in en rond Museum Klok & Peel in Asten de 30e Pompoendagen plaats met als thema ‘We’ll meet again!’. De Pompoendagen trokken ook dit jaar duizenden bezoekers. Vooral de jonge bezoekers hadden het erg naar hun zin.

Twee keer Goudenparenconcert AMK

Het wordt een druk weekend voor het Astens Mannenkoor. Op zaterdagavond 6 november staat het 40e Goudenparenconcert van het Astens Mannenkoor gepland. Dit concert is ruim een jaar uitgesteld. Een dag later staat het 41e Goudenparenconcert op het programma.Karel van Eenbergen en Gerard Janssen vertellen over wat er staat te gebeuren.

Trekking winnaars stempelactie Midas 50 jaar

Het 50-jarige Midas Winkelcentrum in Asten hield van 1 september tot en met 29 oktober een stempelactie waarbij klanten kans maakten op een weekendje Beekse Bergen, een ballonvaart voor twee personen, een scooter of een elektrische fiets. De trekking van de winnaars vond op vrijdag 29 oktober plaats door notaris Ties van Gulick van Gerrits & Van Gulick Notarissen in Deurne. Kim van der Loo presenteerde de trekking.

Finale playbackwedstrijd KansPlus ASD in Centraal in Someren

Twaalf individuele playbackers of groepen gingen op zaterdag 30 oktober met elkaar de strijd aan tijdens de finale van de playbackwedstrijd van KansPlus Asten-Someren-Deurne. De negentiende editie vond plaats in de zaal van Hotel Centraal in Someren.

Spar is Super

De Spar in Lierop is er niet meer. De Spar heet vanaf 1 november Super Lierop. Jan Verhoeven vertelt hoe dat komt.

Oogarts bij Stokvis & Stokvis

Bij Stokvis & Stokvis Oog en Oor in Someren is sinds kort een oogarts actief. Dokter Mathijs van de Put stelt zich aan u voor.

Deel 2:

10e Editie Back to the 60's & 70's

Stichting Evenementen Heusden houdt op zaterdag 6 november de 10e editie van wordt in Hart van Heuze in Heusden de 10e editie van Back to the Sixties and the Seventies. SIRIS-tv ging kijken naar de voorbereidingen. Els Haasen, Hans Berkvens, Jac Madou en Harrie Vinken vertellen wat we zaterdagavond kunnen verwachten.

De Grote Pepernotenshow in De Ruchte

De Grote Pepernotenshow op zondag 28 november in De Ruchte in Someren belooft een wervelende show te worden voor jong en oud, boordevol muziek, interactie en humor. Jetteke Hendriks, Leon van de Moosdijk en Harrie Welten zijn helemaal klaar voor deze vierde Pepernotenshow.

Start viering 100 jaar parochie Heusden

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Heusden een kerk bouwde en dus een eigen parochie werd. Voor de Heusdenaren voldoende reden om er een groot feest van te maken in het najaar 2021 en in het hele jaar 2022. Op zondag 24 oktober vond het officiële startsein van de festiviteiten plaats met een viering in de kerk. Er was een Pontificale Hoogmis met bisschop De Korte en met zang van het eveneens 100-jarige kerkkoor. Na de mis werden er eerst diverse vrijwilligers van de parochie in het zonnetje gezet. Na deze huldiging werd het eeuwfeest gevierd op het feestterrein, gelegen naast de botanische tuin. Daar sprak Harrie van Horik van SIRIS-tv met Ton Wijnen, Helmie Wijnen en Martien Waals.

Project 'Poep en pies zijn niet vies' op Het Talent Asten

Op woensdag 20 oktober was er op basisschool Het Talent in Asten een afsluitende bijeenkomst van de Kinderraad van Prodas. Daar werden de ontwerpen van het project ‘Poep en pies zijn niet vies’ beoordeeld door een vakjury met onder andere burgemeester Van Extel en Pieter van Eersel van Installatietechniek van Eersel. De bijeenkomst werd geopend door projectleider Sarah Snep.

Team UDAS in actie - Balken voor bijenhoudersvereniging

De komende maanden volgt SIRIS-tv het team UDAS van de gemeenten Asten en Someren Op woensdag 27 oktober waren we in de Hollideeweg in Heusden. Roy Heymans, opzichter bij Team UDAS, vertelt wat er gebeurt.

SAS aan het ontbijt

Op donderdagochtend 28 oktober zaten medewerkers van SAS - en dat staat voor Samen Asten Schoon- in Midas Winkelcentrum aan tafel voor een uitgebreid ontbijt. Een mooie geste van de Midas voor die mannen en die ene vrouw.