SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 7 en 8 augustus

SIRIS-tv zendt op zaterdag 7 en zondag 8 augustus het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Harrie Welten 50 jaar in het vak

Harrie Welten van de Jumbo Supermarkt Welten in Someren zit vijftig jaar in het vak. Op 9 augustus wordt dat gouden jubileum vast en zeker gevierd. Harrie van Horik sprak met Harrie Welten en met zijn echtgenote Marjan.

Tocht Tour der Ongeschoren Benen Classic 2021

Honderddertig toerfietsers gingen op zondag 18 juli om 11.00 uur in Lierop van start voor een toertocht vanuit het kerkdorp naar het Limburgse Wessem en weer terug. De tocht ging via Asten naar Beringe en daarna naar Wessem waar een rustplaats was ingericht bij de plaatselijke schutterij. Vanuit Wessem ging het richting Weert, Someren-Heide, Someren-Eind, Someren naar Lierop waar de finishstreep lag.Deel 2:

Terugblik op laatste Dorpsconferentie Centrumvisie

De gemeente Someren hield op woensdag 30 juni in De Ruchte een afsluitende dorpsconferentie over de Centrumvisie. Op deze avond presenteerde de gemeente het scenario waar de gemeenteraad voor heeft gekozen en er werd verteld wat de volgende stappen zijn. Wethouder Louis Swinkels vertelt over deze avond en over hoe het nu verder moet met de Centrumvisie.

Guido Schoolmeesters een half jaar later

Op 9 februari van dit jaar werd Guido Schoolmeesters uit Someren-Eind door de gemeenteraad van Someren ontslagen. Met SIRIS-tv werd toen de afspraak gemaakt om een half jaar later met Guido te gaan terugblikken over wat er allemaal gebeurde. In dat half jaar is er veel gebeurd en ook weer niet.

Start AKSupport Walk in Asten

Op woensdag 4 augustus startten de oprichters van de Stichting Asian Kidz, Angela Gielen en Joop Halma, in het centrum van Asten met het wandelen van de AKSupport Walk, een rondje Nederland om op deze manier aandacht te vragen voor de stichting.

Sloop gemeenschapshuis De Klepel in Asten

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen volgde 55 dagen de sloop van gemeenschapshuis De Klepel, Onis Welzijn en de bibliotheek 55 dagen in 3.33 minuten.