SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 7 en 8 mei

SIRIS-tv zendt op zaterdag 7 en zondag 8 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Dodenherdenking in Someren

Het Comité 4 en 5 mei Someren hield op woensdag 4 mei, in samenwerking met de gemeente Someren, de Dodenherdenking. De herdenking begon in De Ruchte en werd daarna voortgezet bij het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis.

Slaponline Jeu de Boulestoernooi

Het Slaponline Jeu de Boules Toernooi was op Koningsdag na drie jaar weer terug van weggeweest. Het toernooi op het sfeervol ingerichte Place de la Pétanque bij sportpark De Renkant kende zestig teams.

Cheque Futura Zorg voor Leef!Someren

Op maandag 2 mei werd er bij Futura Zorg, de kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen aan de Geldestraat in Someren, een waardecheque overhandigd aan Leef!Someren.

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Beauty Kliniek Asten

In de negende aflevering van het programma ‘Passie voor Ondernemen’ bezoekt Monique Martens Beauty Kliniek Asten aan de Hemelberg 60 in Asten.

4 Mei-herdenking in Asten

De gemeente Asten en het Sint Jorisgilde hielden op woensdag 4 mei een 4 mei-herdenking. De herdenking begon in de H. Maria Presentatiekerk in Asten en werd daarna voortgezet bij het oorlogsmonument in het Moussaultpark.

Koninklijke onderscheiding voor Wim Rooijakkers

Wim Rooijakkers uit Asten ontving op dinsdag 26 april de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Jos van den Heuvel

Jos van den Heuvel uit Asten ontving op dinsdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gezien de hoeveelheid aan filmpjes, die de afgelopen weken opgenomen werden, kan niet alles dit weekeinde uitgezonden worden.

De uitreiking van de koninklijke onderscheidingen aan Fons en Henriëtte Tinnemans, Gerard Verdeuzeldonk, Jan Welten, André van Rooij en Twan Loomans in Asten en aan Rinie van der Voort, Steef van ’t Slot, Mieke Storms en Peter Acda zijn reeds uitgezonden van maandag 2 tot en met woensdag 4 mei en zijn te bekijken via siris.nl en SIRIS-Facebook.

De uitreiking van de lintjes aan Marij Haerkens-de Lau, Jan Peters, Ton van Schalen, Peter Maas en Jan van den Heuvel uit Lierop komen vanaf maandag 9 mei in de uitzending. Dan zijn ook de filmpjes over de opening van het rariteitenkabinet van Jac Madou en korfbalvereniging Klimop 75 jaar op SIRIS-tv te zien.