SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 8 en 9 januari

SIRIS-tv zendt op zaterdag 8 en zondag 9 januari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Deel 1:

Toespraken Jan Zwirs en Gerrit Sanders bij afscheid pater Jan Zwirs

Pater Jan Zwirs nam op zondag 2 januari afscheid met een mooie viering in de Koepelkerk in Lierop. U hoort en ziet de laatste preek van pater Zwirs en de toespraak van Gerrit Sanders van de locatieraad Lierop.

Interview met pater Jan Zwirs

Daags na de afscheidsviering van pater Jan Zwirs sprak Harrie van Horik namens SIRIS-tv toch nog even met Jan. Terwijl de verhuisdozen klaar stonden in de pastorie.

Team UDAS in actie - Verstopte straatkolken

De komende maanden volgt SIRIS-tv het team UDAS van de gemeenten Asten en Someren. Op maandag 20 december waren we in de Laurierstraat in Asten. Roy Heymans, opzichter bij Team UDAS, vertelt wat er gebeurt.

Rondleiding door Witven

Witven aan de Beuvenlaan in Someren hield op vrijdag 17 december open huis. Het voormalige zorgcentrum Huize Witven is op dit moment in beheer van leegstandbeheerder Interveste. De bezoekers kregen een rondleiding door het pand en SIRIS-tv liep met een groepje mee.

Deel 2:

Shoeby Asten in haar hemd

Het personeel van Shoeby Asten hield op vrijdag 7 januari een ludieke actie. Ton Koppens van Shoeby vertelt over het hoe en waarom.

Noud Lemmen 29e Zùmmerse Mens

Noud Lemmen uit Someren is tot 29e Zùmmerse Mens benoemd. De uitreiking van het beeldje en de oorkonde van de Zùmmerse Mens 2021 gebeurde bij Noud en Ger Lemmen thuis in de Bartenweg. De uitreiking vond plaats in kleine kring.

Kick-off Passie 2022 Lierop

Op zondag 19 december vond op het kerkplein in Lierop de kick-off plaats van de Passie 2022. Dat gebeurde door het intrappen van de buitendeur van de Koepelkerk door Mari Maas.

Oliebollen bakken bij diverse verenigingen in de gemeente Asten

Op vrijdag 31 december bakten diverse verenigingen oliebollen voor de inwoners van Asten, Heusden en Ommel. Lente Lamberts en Rob Fritsen gingen voor SIRIS-tv op pad en maakten dit filmpje.