SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 9 en 10 april

SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en zondag 10 april het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Advies informateur voor coalitie in Someren

De gemeenteraad van Someren heeft voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart besloten om een informateur van buiten te vragen voor het informatieproces. Op woensdag 6 april deelde informateur Ed Mathijssen tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn bevindingen.

Gemeentenieuws - Preventie loont!

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de evaluatie van de transformatie Jeugdwet. Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe Wmo, Jeugdwet en Participatiewet: het sociaal domein. Na ruim zes jaar is de gemeente Someren tevreden met de resultaten van de transformatie rondom de Jeugdwet. De evaluatie laat zien dat preventie loont in Someren.

Eten met Gemak

Mirjam van Duijnhoven van Eten met Gemak bezorgt maaltijden bij de inwoners van de gemeente Someren thuis. Dat zorgt niet alleen voor een heleboel gemak. De verslaggever van SIRIS-tv ging een paar uurtjes met Mirjam mee.

De Nagalm neemt afscheid van bestuursleden

Ouderenkoor De Nagalm uit Someren huldigde op dinsdag 22 maart 10 jubilarissen tijdens de jaarvergadering in De Ruchte. Tijdens deze vergadering werd er ook afscheid genomen van voorzitter Sjanny Jansen en secretaris An van Eijk.

Deel 2:

Expositie Blik op je Roots

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 maart was in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten een bijzondere expositie te bewonderen. Leerlingen Beeldende Vormgeving van HAVO 5 en VWO 6 van het Varendonck College Asten werkten aan de opdracht ‘Blik op je Roots’. De opdracht zorgde voor fraaie werkstukken, die in de Oranjerie te zien waren.

Koninklijke onderscheiding voor Jos Leenders

Jos Leenders uit Heusden ontving op dinsdag 29 maart de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Maarten van den Boomen

Maarten van den Boomen uit Asten ontving op dinsdag 29 maart de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Ton van Egmond

Ton van Egmond uit Asten ontving op dinsdag 29 maart de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jeu de Boulesbaan in Ommel geopend

Op vrijdag 25 maart vond in Ommel de officiële opening plaats van de jeu de boulesbaan op het Onze Lieve Vrouwplein. Op deze baan wordt nu al bijna dagelijks gejeudebould door de inwoners van Ommel.

Afscheid van gemeenteraadsleden in Asten

Op dinsdag 29 maart werd in het gemeentehuis in Asten afscheid genomen van acht gemeenteraadsleden, die na de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Ellen Berkers-Coolen en Maarten van den Boomen van Samen voor Asten, Ton van Egmond van de VVD en Jos Leenders van het CDA kregen bij die gelegenheid een koninklijke onderscheiding. Bloemen en een bronzen beeldje waren er voor de vier andere vertrekkende raadsleden: Mary-Nell van de Ven-Schriks van Algemeen Belang, Susanne de Groot van het CDA, Maarten van Oosterhout van PGA en Remco Wever van Samen voor Asten. U ziet een korte impressie van het afscheid van deze laatste vier gemeenteraadsleden.