SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 9 en 10 juli

SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en zondag 10 juli het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in drie delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Tussen 17.00 en 18.00 uur en tussen 0.00 en 1.00 uur is er een Van Dag tot Dag Special met de wat langere items.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Special:

TREM is coming home

De vier leden van percussiegroep TREM uit Someren zijn op speciaal verzoek na 10 jaar terug in thuistheater De Ruchte voor twee re√ľnie-concerten. Melodisch slagwerk, spectaculaire shownummers, verrassende gastoptredens en een wervelende lichtshow met special effects zorgen op vrijdag 16 en zaterdag 17 september voor een muzikale reis door de tijd. Tim Lomans, Ruud van Vroonhoven, Erik Urlus en Martijn van Vroonhoven zijn flink aan het oefenen in dezelfde repetitieruimte als tien jaar geleden.

Deel 1:

49e Mini Kennedymars Someren

Het Kennedymarsweekeinde in Someren ging op zaterdag 2 juli van start met de 49e Mini Kennedymars. De jonge lopertjes maakten een wandeltocht van 8 kilometer door het centrum van Someren.

Coalitie in Someren eindelijk rond

Na ruim drie maanden is het in Someren gelukt om een coalitie te vormen met vier partijen. CDA Someren, Wij Zijn Someren-VVD, PvdA Someren en Leefbaar Someren zijn het eens geworden over een samenwerking. Harrie van Horik praat met Arjan Evers (fractievoorzitter CDA), Willem van Doorn (kandidaat-wethouder PvdA), Jules Klessens (fractievoorzitter Wij Zijn Someren-VVD) en Leefbaar Someren-raadslid Arnold Verhofstad.

Schapenbegrazing in Heusden

Regelmatig wordt de ecologische verbindingszone tussen nationaal park De Groote Peel en visvijver De Witte Bergen in Heusden begraasd door schapen. Geert Swinkels is de herder van deze schaapskudde.

Plaatsing klok Pauluskerk

In 2017 werd de Pauluskerk in Someren-Noord voorgoed gesloten. Het kerkgebouw werd gesloopt. De luidklok aan de buitenkant van de kerk werd toen gered door Theo van Heugten en Thieu Swinkels. De klok werd tijdelijk opgeslagen in afwachting om ooit weer een nieuwe plek in de wijk Someren-Noord te vinden. Die plek is inmiddels gevonden naast gemeenschapshuis De Weijers.

Deel 2:

Start 59e Kennedymars Someren

Zaterdag 2 juli om 20.00 uur werd op het Wilhelminaplein in Someren het startschot gegeven van de 58e Kennedymars.

Pinokkio in natuurtheater De Donck

Toneelvereniging De Speledonckers uit Someren voert in de maand juli zes keer de familievoorstelling Pinokkio op in natuurtheater De Donck. Het is een jubileumvoorstelling want De Speledonckers vieren dit jaar hun vijftigjarig bestaansfeest.

Opening nieuw pand Zorgboerderij Onder Ons in Someren

Op dinsdag 5 juli opende burgemeester Dilia Blok het nieuwe pand bij zorgboerderij Onder Ons aan de Ruiter in Someren.

School in Ommel krijgt nieuwe naam

De school in de Dionysiusstraat in Ommel, voorheen Het Toverkruid, kreeg op vrijdag 1 juli een nieuwe naam.