SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 9 en 10 oktober

SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en 10 oktober het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Rob Fritsen

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1

Wereld Ei Dag in Heusden

Op zaterdag 9 oktober is het Wereld Ei Dag. Www.mmmeggies.nl heeft de organisatie opgepakt om met twee speciale bakfietsen, gehuld in 'eier-sfeer' naar Barneveld te fietsen. Een bakfiets start in Noord-Nederland en eentje gaat van start in Zuid- Nederland. Op donderdag 7 oktober kwam de bakfiets aan bij de familie Bennenbroek aan de Vaalbaan in Heusden. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte er een filmpje.

Kijkdag De Veluwse Hoeve

Zorgboerderij De Veluwse Hoeve aan de Veluwsedijk in Heusden houdt twee kijkdagen en wel op woensdag 6 en zaterdag 9 oktober. Sylvia en Marc Haasen geven een rondleiding op hun terrein, waar alles er pico bello bij lag.

Presentatie Manegevoetbal on Tour

Op dinsdag 21 september vond in het clubhuis van NWC in Asten de presentatie plaats van de eerste editie van Manegevoetbal on Tour. Hans en Gerard Stienen van Manegevoetbal Asten en Nils van Hoek, voorzitter van NWC, vertellen over hun plannen.

Deel 2

Gemeentenieuws - Someren een inclusieve gemeente

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor inclusiviteit in de gemeente Someren. De gemeente Someren wil een allemansgemeente zijn. Wethouder Theo Maas vertelt wat dat inhoudt. Dat deed hij tijdens de Prokkeldag van ORO in restaurant TussendORO. Daar werd ook wethouder Louis Swinkels aan het werk gezet. Wethouder Maas liep tijdens de Prokkeldag stage bij Radio Oro, waar hij assistent-discjockey werd van Peter Voermans.

Inzegening Mariakapel in Someren-Eind

Op 24 oktober 2020 zou de nieuwe Mariakapel op de begraafplaats aan de Lambertusstraat in Someren-Eind worden ingewijd door bisschop Gerard de Korte. Vanwege de coronamaatregelen moest de inwijding worden uitgesteld. Er werd voor een nieuwe datum voor de inzegening gekozen en dat was zaterdag 25 september. De inzegeningsceremonie begon allemaal met een Heilige Mis in De Einder. Bisschop Gerard de Korte ging voor in deze dienst samen met kapelaan Harold van Overbeek, pater Frans Wijnen en diaken Jack Swaanen.