SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 april het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Enterprise terug bij het baasje

Tussen maandagmiddag 15 maart en dinsdagmiddag 16 maart werd op de hoek Gebergte en Mierloseweg in Lierop de Shetlandponyhengst Enterprise van de Veldhoeve uit een weiland gestolen. Eigenaar Hans Hendrikx was kapot van deze brutale diefstal. Hij schakelde de media in om de 31-jarige bejaarde pony terug te vinden.  En dat is gelukt. Op maandagmiddag 12 april kreeg Hans zijn pony weer terug op de parkeerplaats van natuurtheater De Donck in Someren.

Jan en Driesje Stegeman 50 jaar getrouwd

Jan en Driesje Stegeman uit Someren waren op donderdag 8 april vijftig jaar getrouwd. Een dag daarna zocht SIRIS-tv het gouden bruidspaar op in hun woning aan de Postelstraat.

Filmpje over Skatepark Tipi Asten

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen en Francisco Encarnacion Bido van Francis HD Media Productions hebben belangeloos een promotiefilmpje gemaakt voor TIPI skatepark. Dit filmpje werd vertoond tijdens de gemeenteraadsvergadering op 13 april 2021.

Rob Fritsen

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Gevers Planten Heusden

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld brengen. In de 16e aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique gaat op bezoek bij Gevers Planten aan de Bleekerweg in Heusden. Alex Gevers leidt Monique rond in zijn bedrijf.

Onderhoudswerkzaamheden in Lierop

Op maandag 12 april zijn ze in het centrum van Lierop begonnen met grootscheepse onderhoudswerkzaamheden. Die duren tot en met 6 augustus. Het bord met de aankondiging stond er al een tijdje. Toch was menigeen verrast, ook door de verkeersmaatregelen die er waren genomen. Wethouder Louis Swinkels vertelt wat er gebeurt in Lierop.

Afsluiting van Scoor een Boek! in stadion Helmond Sport

Op 1 februari startte de tweede editie van Scoor een Boek! Ruim 1.300 leerlingen uit groep 5 en 6 van 28 basisscholen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren lazen zoveel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op dinsdag 13 april klonk in het stadion van Helmond Sport het eindsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek!  SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakte ook een filmpje van deze afsluiting.

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (5) VANAF ZATERDAG 17 APRIL

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuizen naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.