SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 24 en zondag 25 april het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

SIRIS-Corona-Journaal - Terrassen in Asten mogen weer open

Woensdag 28 april is een belangrijke dag voor de Astense horeca. De terrassen mogen namelijk weer open. Joyce en Johan van den Burg van Pesos in Asten zijn opgelucht en dat geldt ook voor hun klanten.

't Rendal nu Vier x Wijzer-school

Basisschool ’t Rendal in Lierop werd op maandag 19 april officieel een Vier-Keer-Wijzer-school, als tweede school in Noord-Brabant. SIRIS-tv was benieuwd naar wat dat inhoudt.

En de boer, hij ploegde voort

Ton van der Weerden uit Someren heeft op maandag 19 april met zijn Belgische trekpaard geploegd op de plak achter molen Den Evert aan de Einhoutsestraat. Dat zorgde bij velen voor nostalgische herinneringen.

Boek Piet Snijders 'Liefde achter de erpelkeul'

Piet Snijders uit Asten heeft een nieuw boek geschreven. Het gaat over oud-Heusdenaar Jan Madou, gepensioneerd veehouder en ruilverkavelingsboer in het Noord-Limburgse Horst-America. De titel van de biografie is 'Liefde achter de erpelkeul'.

Rob Fritsen

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - IJssalon Hartentroef

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld brengen. In de 17e aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique gaat op bezoek bij IJssalon Hartentroef aan het Wilhelminaplein in Someren. Angela en Eric van Enckevort leiden Monique rond in hun 'ijswinkel'.

Start sloop gebouwen Kerkstraat in Asten

Op woensdag 21 april gaf wethouder Janine Spoor het startsein van de sloop van gemeenschapshuis De Klepel in Asten. Onder begeleiding van sloopbedrijf Van der Heijden ging de wethouder aan de slag.

SIRIS-Corona-Journaal - Terrassen in Someren mogen weer open

Woensdag 28 april is een belangrijke dag voor de Somerense horeca. Om 12.00 uur mogen de terrassen namelijk weer open. Guus Knoops van Bij Guus en Frans Peters en Lieke Grosfeld van Ons Café waren een week van tevoren al voorbereidingen aan het treffen voor de grote dag.

Kunstwerk Hervonden Hof van Someren geplaatst

Op maandag 19 april werd aan de Acaciaweg in Someren het grote kunstwerk van Dirk Verberne uit Helenaveen geplaatst. Dat gebeurde terwijl de regen in bakken naar beneden viel.

Kinderraad Prodas adviseert gemeente

Op maandag 19 april adviseerde de kinderraad van Prodas over de toekomst van Asten tijdens de derde fase van het project. De kinderen van basisschool Voordeldonk mochten hun dromen en ideeën over hun toekomst delen met onder andere burgemeester Anke van Extel, wethouder Jeanine Spoor en de nieuwe bestuurder van stichting Prodas Mischa Kleukers. Na afloop van deze kinderraad-zitting sprak SIRIS-tv met enkele kinderen van Voordeldonk.

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (5) VANAF ZATERDAG 24 APRIL

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuizen naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.