SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 8 en zondag 9 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Danique Brouwers

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

4 Mei-herdenking Asten

Op dinsdag 4 mei zond SIRIS-tv de 4 Mei-viering van Asten uit. De gehele herdenking was vooraf opgenomen, met daarin o.a. een speech door burgemeester Van Extel-van Katwijk, een oorlogsverhaal door Paula Mutsers-van Tilburg uit Heusden en medewerking van Scouting Asten. De muzikale omlijsting werd verzorgd door leden van zangkoor In Between en harmonie St. Antonius uit Heusden.

Muziekvereniging Jong Nederland Asten speelt tijdens Dodenherdenking 2021

Muziekvereniging Jong Nederland Asten speelde op 4 mei tijdens de Dodenherdenking bij molen De Oostenwind in Asten. Bram van den Heuvel, Maarten de Vos, Loek Sonnemans en Stijn Linders bliezen The Last Post en het Wilhelmus.

Michelle Boonekamp speelt taptoesignaal en Wilhelmus in Moussaultpark

Michelle Boonekamp uit Asten speelde - net als vorig jaar - op 4 mei om 19.58 uur het taptoesignaal en het Wilhelmus op haar piccolo. Dat deed Michelle - net als vorig jaar - bij het oorlogsmonument in het Moussaultpark in Asten.

SIRIS-Corona-Journaal - Marktkooplui weer terug

De verkopers van non-foodartikelen mochten maandenlang vanwege de coronamaatregelen hun waren op de markt in Asten niet verkopen. Op woensdag 28 april kregen ze toestemming op hun kraam weer op te bouwen. En daar waren ze blij mee.

Willem Schoof

Deel 2:

Dodenherdenking Someren 2021

Op dinsdag 4 mei vond in Someren de Dodenherdenking plaats bij het herdenkingsmonument op het Wilhelminaplein. Vanwege het coronavirus was er geen publiek bij aanwezig.

Asten Nu - Honderd dagen burgemeester Anke van Extel-van Katwijk

Honderd dagen geleden werd Anke van Extel-van Katwijk burgemeester van de gemeente Asten. In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, kijkt SIRIS-tv met de burgemeester terug op de afgelopen honderd dagen. Hoe is het om burgemeester te zijn tijdens de coronacrisis?

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) in Someren-Heide

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging bracht op woensdag 5 mei een werkbezoek aan kalverhouderij Thelosen aan de Kerkendijk in Someren-Heide. Wim Jaspers, partijgenoot BBB, was er natuurlijk ook.