Smeren én doneren bij Herberghe de Coeckepanne

Vanaf deze week is er bij Herberghe de Coeckepanne in Lierop zonnebrandcrème verkrijgbaar op het terras.

Want nu de zon zich weer regelmatig laat zien is het voor iedereen - jong en oud - belangrijk om goed te smeren. ,,Wij bieden onze gasten sinds deze week gratis zonnebrandcrème aan, die ze zelf kunnen pakken vanuit een handige dispenser op ons terras. Zo bieden we al onze gasten de mogelijkheid zich goed te beschermen tegen de zon, terwijl ze genieten van een lekkere streuf en het zomerse weer”, aldus Gerrit Verhees.

Jong geleerd is oud gedaan

Want of je nu in de zon werkt, sport, speelt of eet, het is belangrijk om je goed in te smeren. UV-straling kan namelijk ongemerkt veel schade aanrichten aan de huid. Dat merk je al als je een keer goed verbrandt, maar vooral op lange termijn kan onbeschermde blootstelling aan de zon voor problemen zorgen. Uit cijfers blijkt namelijk dat 1 op de 5 Nederlanders ooit een vorm van huidkanker krijgt. CareLyn, de leverancier van de handige recyclebare zonnebrandcrème dispenser, maakt zich er hard voor om vooral kinderen hiervan bewust te maken. Zij zijn dan ook heel blij dat er nu weer een extra locatie is waar gratis zonnebrand wordt verstrekt aan terrasgasten.

Wie smeert, doneert aan KWF

,,Door gratis zonnebrandcrème op ons terras aan te bieden, hopen we een steentje bij te dragen aan die bewustwording”, legt Gerrit uit. Maar bewustwording is niet het enige waar ze bij het pannenkoekenrestaurant aan bijdragen: ,,Voor iedere liter zonnebrandcrème die door onze gasten wordt weggesmeerd, doneren we samen met CareLyn een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding.” 

Deze samenwerking is ontstaan uit een initiatief van de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants, waar de Coeckepanne bij aangesloten is. Dus ga je binnenkort pannenkoeken eten? Smeer je dan in met de gratis zonnebrandcrème voordat je aan je ambachtelijke pannenkoek begint. Want wie smeert, doneert!