Social mediacampagne 'Samen voor een veilige buurt' start op 31 mei

Op maandag 31 mei start de politie, in samenwerking met de gemeenten Asten en Someren en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, met de social mediacampagne 'Samen voor een veilige buurt'. 

Het doel van deze campagne is om de meldingsbereidheid te vergroten door in de directe omgeving van inwoners het bewustzijn van de effecten van ondermijnende criminaliteit te vergroten. 

De campagne duurt drie weken. In deze periode wordt het effect van de campagne gevolgd.

Bram van Oosterhout

Deze campagne moet zorgen voor meer bewustwording van de effecten van ondermijnende criminaliteit. Daarnaast biedt het handelingsperspectief door uit te leggen waar iets gemeld kan worden, hoe dit moet en wat inwoners erna kunnen verwachten.  

Burgemeester Van Extel-van Katwijk: ,,Met deze campagne via social media hopen we de kennis te vergroten en de bereidheid om verdachte situaties te melden, te verhogen. Het gaat daarbij in eerste instantie om hennepkwekerijen en de productie van synthetische drugs. Belangrijk is dat mensen weten dat je ook anoniem verdachte zaken kunt melden via Meld Misdaad Anoniem”.

Stefan Vlemmix

Op maat en gericht

Volgers van het facebook- en instagramaccount van politie DAS krijgen verschillende berichten op de tijdlijn te zien, dit gaat van filmpjes tot een quiz, tot korte animaties, gekoppeld aan de leefomgeving van de ontvanger. Op deze manier wordt de boodschap letterlijk dichtbij gebracht.

Nog geen volger, kijk dan op https://www.facebook.com/PolitieAsten/ of https://www.instagram.com/politie_asten/ of https://www.instagram.com/politie_someren/

Grote wietplantage in Asten Buurtbrigadier Mari Heesakkers

Wat is ondermijnende criminaliteit?

Eén van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dit heeft verschillende uitingsvormen, zoals in de vorm van hennepkwekerijen en drugslabs in wijken en buurten of het buitengebied.

Melden

Melden kan makkelijk via de politie online via www.politie.nl of door te bellen met tel. 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem online via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met tel. 0800-7000.

Onderneem nooit zelf actie wanneer u een lab of kwekerij vindt, maar maak daar melding van.