SOKO for Kenya bij melkveehouderij Van Helvoort

KASH houdt op zaterdag 11 juni een markt, Soko, bij Melkveehouderij W. van Helvoort, Vaarselstraat 2 in Someren.

De Soko is van 11.00 tot 17.00 uur.

Soko betekent markt in het Swahili. Met een carrousel aan activiteiten wordt er gestreefd naar verdere verbinding tussen de kerken van Helmond en Asten-Someren, maar ook tussen jong en oud en stad en platteland. Op de markt vindt u door de deelnemers gemaakte én lokale duurzame producten; van broden en poffertjes tot koekjes, van plantjes tot jam. Ook kunt u een dansles volgen op het boerenerf.

KASH Jongerenprojecten

Degene die met de auto komt, kan zijn of haar auto vóór de protestantse kerk milieuvriendelijk laten wassen en/of stofzuigen. Ondertussen is er op de boerderij, op loopafstand van de kerk, van alles te doen.

KASH is een verbindend project van en voor jongeren vanuit de Kerken van Asten, Someren en Helmond. KASH bestaat uit maatschappelijke deelprojecten in en rondom Helmond en werkreizen naar plekken waar men het niet breed heeft.

In augustus 2022 reist een groep van 16 deelnemers van KASH naar Mombasa in Kenia om zonnepanelen aan te leggen en een therapeutisch zwembad te herstellen bij de APDK-revalidatiekliniek voor kinderen.