Someren heeft wind in de zeilen na 1-2 overwinning op Hilvaria

Zelden zal SV Someren een competitiewedstrijd hebben gespeeld voor zo weinig publiek.

Circa tien Hilvaria-fans en een twintigtal Someren-supporters trotseerden op zondag 20 februari anderhalf uur lang de barre weersomstandigheden en zagen een beter Someren na rust op een 0-2 voorsprong komen.

Ver in blessuretijd deed de thuisclub nog iets terug; de scheidsrechter liet daarna niet meer aftrappen en blies meteen voor het eindsignaal.

De wedstrijden op het gras van Hilvarenbeek waren afgelast, maar op een bijveld met kunstgras mochten de spelers hun voetbalkunsten vertonen onder voortdurende regenval en een bijzonder straffe wind.

Voor het eerste fluitsignaal was de kliko naast het hoofdveld al gevuld met een aantal kapot gewaaide paraplu’s.

Someren was beter in het combinatievoetbal, als je daar tenminste van kon spreken, want door de harde wind was goed voetbal bijna onmogelijk. De groenwitten zelf deden er ook alles aan om het voetbal van Someren te ontregelen met veel fysieke strijd.

Na een kwartier kreeg Someren toch de eerste doelkans uit een vrije trap van Thijs Martens, maar doelman Ongenae kon de bal nog net pareren. Tien minuten later liet de Beekse goalie nog een keer zijn klasse zien toen hij een schot van Koen de Louw tot hoekschop verwerkte. Na een half uur ging Maico Meulen goed door op rechts en bracht Luc Bouwmans in stelling. Het schot van de Somerense middenvelder verdween echter een meter naast het doel.  Hilvaria-topscorer Max Toemen was ook dichtbij een doelpunt toen hij de bal voorlangs het Somerense doel mikte. Nog voor rust werd een schot van Koen de Louw van richting veranderd en de bal verdween rakelings naast de paal over de achterlijn. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust speelde Someren met de harde wind schuin in de rug en schoten van afstand leverden direct gevaar op. Eerst werd een poging van Thijs Martens nog verijdeld, maar na een uur was Max Sonnemans wel succesvol. De bal werd na zijn vrije trap van richting veranderd en de Hilvaria-doelman was kansloos, 0-1. Een kwartier voor tijd kwam Someren goed weg toen de bal uit een scrimmage rakelings naast het doel van Sil Joosten rolde. Even later werd de wedstrijd in het slot gegooid toen Thijs Martens de 0-2 scoorde na een assist van Koen de Louw.

Someren was via Maico Meulen ook nog dichtbij een derde treffer, maar die viel pas in blessuretijd aan de andere kant. De overigens goed leidende arbiter beoordeelde een ongelukkige klutsbal als hands en de vrije trap die dat opleverde voor de thuisclub werd door Jisk van Teeffelen binnengekopt; 1-2.

Door deze overwinning stijgt Someren naar de derde plaats op de ranglijst met evenveel verliespunten als nummer twee Oirschot Vooruit.

Someren kan wellicht nog een stapje maken als het weet te winnen van Beerse Boys. Die wedstrijd tegen de ploeg uit Middelbeers wordt op donderdag 24 februari om 20.00 uur gespeeld op sportpark De Potacker.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Gjalt Burger, Nick de Louw, Niels Schweren, Daan van Vlerken, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans, Max Sonnemans, Thijs Martens (81 Dévi Fondon), Koen de Louw, Maico Meulen.