Someren ligt op koers voor promotieticket

Na de overwinning op naaste concurrent Sparta’25 heeft SV Someren het bereiken van de nacompetitie weer volledig in eigen hand.

De blauwwitten staan met nog drie wedstrijden te gaan op de derde plaats en die positie geeft recht op deelname aan de play-offs.

Op zondag 22 mei gaan de mannen van Tim van Seggelen op bezoek bij Braakhuizen, dat op dit moment elfde staat en de punten hard nodig heeft om te stijgen naar de veilige tiende plaats.

De roodzwarten wonnen afgelopen zondag verrassend met 1-4 van middenmoter Rood Wit Veldhoven en mogen zeker niet onderschat worden.

In Veldhoven kwam de thuisclub op voorsprong, maar daarna was Braakhuizen heer en meester. Via Mohamed Amezziane (2x), Teun Vertogen en Bob van de Ven boekte de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot een ruime overwinning.

Someren won ook ruim van Sparta’25. Halverwege was de stand 2-0 dankzij treffers van Thijs Martens en Justin Hoeben. In de eerste fase na rust zette de ploeg uit Beek en Donk een tandje bij om nog iets aan de achterstand te doen, maar nadat Maico Meulen zijn team op 3-0 had gebracht, was het verzet van de Spartanen gebroken en was Someren ook nog enkele keren dichtbij een vierde treffer.

Voor het eerst sinds februari stond Sil Joosten weer onder de lat. De doelverdediger, die in de wedstrijd tegen Beerse Boys zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie, stond tien wedstrijden buitenspel, maar maakte tegen Sparta’25 een sterke rentree met twee cruciale reddingen.

Someren gaat zondag alles in het werk stellen om de huidige derde plek te behouden. Dus moet er gewonnen worden op sportpark De Kievit in Geldrop, iets was de laatste jaren niet lukte.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Daal.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

2015-2016   

Someren-Braakhuizen  3-1        

Braakhuizen-Someren  0-0        

2018-2019   

Someren-Braakhuizen  4-2        

Braakhuizen-Someren  3-2        

2019-2020   

Someren-Braakhuizen  1-0

2021-2022   

Someren-Braakhuizen  3-0