Someren lijdt weer puntenverlies, nu tegen De Valk

De ooit zo degelijke defensie van Someren incasseerde op zondag 27 maart op bezoek bij De Valk weer drie treffers.

In de laatste twee wedstrijden moest het evenveel doelpunten slikken als in de voorgaande twaalf. Toch leek er halverwege nog geen vuiltje aan de lucht; via twee treffers van Thijs Martens gingen de bezoekers met een ruime voorsprong aan de thee. In de tweede helft drukte De Valk door en dit resulteerde in twee treffers in vijf minuten: Joran Vermeulen en Luuk Broers waren succesvol, 2-2. Met een fraaie kopbal leek Nick de Louw alsnog voor een Somerense driepunter te zorgen, maar één minuut later bepaalde Dion Vermeulen de eindstand op 3-3.

Na een rommelige beginfase met veel foute passes en balverlies voor beide teams, was de eerste goede aanval van Someren halverwege de eerste helft meteen succesvol. Thijs Martens ontving de bal van Koen de Louw en haalde net buiten de zestien doeltreffend uit, 0-1. Amper een minuut later werd Thijs in het strafschopgebied aangespeeld door Luc Bouwmans. De linksbuiten bleef rustig, nam de tijd en plaatste de bal laag in de linkerhoek, 0-2. Na een half uur leek ook de 0-3 in de maak. Dévi Fondon werd goed aangespeeld, ging op snelheid recht op het doel af, maar strandde op doelman Verhoeven.

Na rust ging de thuisclub met twee wissels nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Een doelpunt van De Valk werd geannuleerd wegens buitenspel en twee doelpogingen werden gepareerd door Wessel Pape. Na een uur werd het toch 1-2 na een schot van Joran Vermeulen, die zijn twaalfde treffer van het seizoen aantekende. Someren was de grip op de wedstrijd kwijt op het moment dat Luuk Broers de stand op 2-2 bracht.

Someren-coach Tim van Seggelen greep in en bracht ook enkele wijzigingen aan. In de 83e minuut beging Aart Verberne een zware overtreding. De gele kaart die hij ontving van arbiter Schelsema was er een met een rood randje. De vrije trap werd genomen door Max Sonnemans en de inkomende Nick de Louw kopte de bal over de goalie heen in het doel, 2-3. De Somerense vreugde was van korte duur, want een minuut later bracht Dion Vermeulen met een schot van afstand de stand weer op gelijke hoogte. Ondanks enkele doelpogingen in de slotfase van Koen en Luuk en een afstandsschot van Max, bleef de eindstand 3-3.

Opstelling Someren: Wessel Pape, Daan van Vlerken (75 Luc van Berlo), Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Gjalt Burger, Max Sonnemans, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans, Dévi Fondon (72 Maico Meulen), Koen de Louw, Thijs Martens.