Someren moet zich tevreden stellen met punt tegen Volharding

Met gemengde gevoelens keken de spelers van SV Someren terug op de wedstrijd tegen Volharding.

De blauwwitten konden zich op zondag 6 november uitstekend meten met de onttroonde koploper van de 1e klasse C en kwamen op een 1-0 voorsprong via Luc Bouwmans. Brent Achten maakte de opgelopen achterstand ongedaan en na rust werd er niet meer gescoord.

Zodoende stond er na negentig minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. De thuisclub kreeg de betere kansen, dus overheerste na afloop toch een lichte teleurstelling in het Somerense kamp.

Na een voorzichtig begin van beide teams waren de eerste kansen voor de thuisclub. Volharding-doelman Bono Barten bracht redding op een inzet van Koen de Louw, maar ging in de zeventiende minuut in de fout. Luc Bouwmans profiteerde en bracht Someren op 1-0. Een minuut later kreeg Luc weer een kans, maar zijn lob verdween rakelings naast het doel. Binnen het half uur leidde een snelle aanval over veel schijven tot de gelijkmaker van de goed meegekomen Brent Achten, 1-1.

Daarna was Koen de Louw dichtbij de 2-1. Hij kopte een goede voorzet van Luc bij de tweede paal op doel, maar een verdediger zat er nog tussen. Bij een tweede poging werd de bal klemvast gepakt door doelman Barten.

In de tweede helft waren de beste kansen ook voor de thuisclub. Koen de Louw brak door de defensie en kon zelf schieten, maar besloot de bal breed te leggen. Dat gebeurde echter te hard en onnauwkeurig. Rond het uur zeilde een vlammend afstandsschot van Thijs Martens rakelings over de lat. Ook Volharding was gevaarlijk via topscorer Vincent Buijssen, maar zijn schot werd door Sil Joosten in twee instanties gepareerd. Koen de Louw lobde de bal over doelman Barten heen op de bovenkant van de lat en broer Nick raakte met een kopbal de kruising.

Een kwartier voor tijd claimde Volharding een strafschop nadat Tim Martens door Nick de Louw geraakt werd in de zestien. Scheidsrechter Drost uit Tilburg wilde er niet aan en liet doorspelen. Het laatste kwartier bleef spannend tot in de slotminuut; er vielen nog een aantal gemakkelijk gegeven gele kaarten, maar doelpunten bleven uit. Wissels trouwens ook, zodat na afloop dezelfde 22 spelers van het veld liepen die eerder ook begonnen waren.

Door het gelijke spel is Volharding koploper af en blijft Someren op de achtste plaats staan. Op zondag 13 november staat voor de blauwwitten de moeilijke uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren op het programma.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Justin Hoeben, Daan van Vlerken, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Thijs Martens.

Verslag: Gerard Slegers

Foto’s: Jelle Sleegers