Someren speelt streekderby tegen Deurne

Voor SV Someren staat op zondag 4 december een streekderby op het programma. Deurne is te gast op sportpark De Potacker.  

Someren speelde voor het laatst een competitiewedstrijd tegen Deurne in het seizoen 2016-2017.

Vanaf 2017 was die ploeg een vaste waarde in de 1e klasse, terwijl Someren na vijf seizoenen weer is teruggekeerd op dat niveau.

Het vergaat Someren ‘als nieuwkomer’ niet slecht in de eerste klasse. Het elftal van coach Tim van Seggelen staat op een zevende plaats en kan zich tot op heden goed meten met alle tegenstanders.

Op zondag 27 november voorkwam Someren dat Venlosche Boys de koppositie in de 1e klasse C overnam van Wittenhorst. Bij winst zou de ploeg uit Venlo de nieuwe koploper geweest zijn, maar zover kwam het niet, want de wedstrijd eindigde in 1-1. Trainer Chris Burhenne had daar wel een verklaring voor: ,,Someren is een heel stugge ploeg, daar win je niet zo maar van. Ik vind dat we veerkracht hebben getoond. We hebben veel balbezit gehad, maar helaas maar weinig kansen gekregen.”

Deurne speelde op zaterdag 26 november ‘dé derby der derby’s’ tegen ZSV. Dat beide teams dit seizoen moeizaam tot scoren komen, kwam ook tot uiting in de uitslag 0-0.

Deurne won mede door blessureleed slechts een van de negen competitiewedstrijden. Het gelijke spel tegen ZSV hielp Deurne ook niet veel op de ranglijst, want het team van clubcoach Frank Teeuwen is afgezakt naar de 13e positie. Toch zijn de verwachtingen in Deurne hoopvol en met name de terugkeer van Stefan van de Werf wordt  gezien als een enorme opsteker.

De wedstrijd begint zondag al om 14.00 uur.

Laatste onderlinge competitieuitslagen:

2016-2017:

Someren-Deurne 1-1

Deurne-Someren  3-2

Picasa