Someren speelt tegen oud-landskampioen Limburgia

SV Someren reist op zondag 26 november naar Zuid-Limburg voor de competitiewedstrijd tegen BSV Limburgia.

Die club uit Brunssum heeft met oud-prof Jan van Dijk een bekende hoofdtrainer in de gelederen en kent een rijke historie. In 1950 werd Limburgia zelfs landskampioen nadat Ajax in het Olympisch stadion voor het oog van zestigduizend toeschouwers met 0-6 was verslagen.

Inmiddels spelen de Limburgers al vijf seizoenen op rij in de 1e klasse van het amateurvoetbal. 

Someren zit in de eerste periode van de competitie in de hoek waar de klappen vallen. Met vier punten uit zeven wedstrijden staan de blauwwitten op de twaalfde plaats. In de laatste wedstrijden was wel verbetering te zien in het spel van de Somerenaren, dus het komende duel wordt met vertrouwen tegemoet gezien. Zondag 19 november was Someren vrij en Limburgia, dat  op de negende plaats staat met negen punten uit acht duels, verloor enigszins ongelukkig met 3-1 van Valkenswaard. 

Youri van Brussel nam Valkenswaard weer eens bij de hand in de overwinning op Limburgia. De spits uit Asten scoorde twee keer tegen de ploeg uit Brunssum. Maar de thuisploeg had het, vooral in de eerste helft, zwaar. Doelman Youri Roulaux hield zijn ploeg in de eerste helft op de been. Na twee treffers van de thuisclub kwamen de bezoekers terug dankzij een benutte strafschop. Pas nadat twee spelers van de bezoekers een rode kaart hadden gekregen, stelde Youri van Brussel de zege veilig. 

Naast Marwan Bahaali heeft Limburgia met Finn Derksen (zoon van voormalig profspits Dirk-Jan Derksen) een echte topscorer in huis. Hij beschikt over een uitstekende timing en sprongkracht. De jeugdige aanvaller maakte ondanks zijn geringe lengte van 1.75 meter al zeven competitiedoelpunten, waarvan het merendeel met het hoofd.

De wedstrijd op sportpark Houserveld in Brunssum begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Masman.