Someren speelt ‘zespuntenduel’ tegen BSV Limburgia

BSV Limburgia is op zondag 22 januari de tegenstander van SV Someren.

De blauwwitten speelden op zondag 15 januari in de derde ronde van de districtsbeker doelpuntloos gelijk tegen Mierlo-Hout en verloren de beslissende strafschoppenserie met 5-4. Daardoor is het bekeravontuur voor Someren ten einde en kan het team van Tim van Seggelen zich volledig gaan richten op de competitie.

Die competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Limburgia.

De club uit Brunssum heeft een technische staf bestaande uit twee oud-profs. Jan van Dijk (ex-hoofdtrainer van o.a. FC Groningen, Roda JC, Helmond Sport, FC Emmen en VVV Venlo) staat er sinds twee seizoenen aan het roer samen met hoofd technische zaken, Regilio Vrede.

Van Dijk heeft na een teleurstellend laatste seizoen flink de bezem gehaald door zijn selectie. „Doel is om ons met een jonge groep ondersteund door een aantal routiniers zonder problemen veilig te spelen.” Een van die routiniers is Randy Grens (32). Deze voetbalglobetrotter kennen we nog van zijn eerdere clubs, zoals Heidebloem, EHC, Deurne, Groene Ster en Minor. Ook was de aanvaller uit Venray enkele jaren actief in België en Duitsland.

Het is bijna acht jaar geleden dat Someren voor het laatst speelde tegen Limburgia. Dat was op 1 maart 2015 en die wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door twee doelpunten van Freek van Bussel  en een treffer van Koen de Louw. Hij, Wesley van den Boomen en Oelse Venhuizen zijn de enige drie spelers van de huidige selectie, die er destijds ook al bij waren.

Op dit moment bezet de Brunssumse Sportvereniging  de elfde positie op de ranglijst en Someren staat twee plaatsen hoger.

Voor beide teams is het van belang om een goed resultaat te boeken. Winnen de Limburgers dan komen ze op gelijke hoogte. Bij een Somerense overwinning wordt de voorsprong zes punten.

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.