Someren start competitie tegen Oirschot Vooruit

Op kermiszondag 26 september begint weer de competitie voor SV Someren.

Omdat Haelen op eigen verzoek is gedegradeerd naar de 3e klasse telt de 2e klasse H dit seizoen geen 14, maar 13 teams. Dat betekent dat alle teams op toerbeurt een weekend vrij zijn.

Marvilde heeft zondag geen competitietegenstander en Someren speelt een uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit.

Picasa

\In 1937 werd die voetbalclub in Oirschot opgericht met de opmerkelijke naam SOA (Samenspel Overwint Alles). In 1949 werd de naam veranderd in Oirschot Vooruit.

Piet Drijvers was er de afgelopen zeven jaar hoofdtrainer en promoveerde met zijn groenwitten in korte tijd van de derde naar de eerste klasse. Vanaf 2019 speelt de vereniging weer in de tweede klasse. Dit seizoen is de functie van Drijvers overgenomen door Roland Schuermans. Die kwamen we al eerder tegen als trainer-coach van EFC, WSC Waalwijk, Oss’20 en Dongen.

Evenals Someren plaatste Oirschot Vooruit zich voor de knock-out fase van het Districtsbekertoernooi. De groenwitten wonnen met 2-0 van derdeklasser Rijen en speelden gelijk tegen SVW (2-2) en tegen SC’t Zand (1-1).

Someren werd groepswinnaar op doelsaldo na verlies tegen NWC (2-0) en winst op de tweedeklassers Venhorst (7-0) en Vianen Vooruit (1-2).

Na de bekerpoule en een goede oefenserie begint zondag het echte werk voor de formatie van Tim van Seggelen.

Picasa

Op De Potacker wonnen de blauwwitten de afgelopen seizoenen twee keer van Oirschot Vooruit met resp. 3-2 en 2-0. De beide uitwedstrijden gingen niet door, omdat de competities voortijdig werden beëindigd.

Someren speelt zondag dus voor de eerste keer op sportpark Jumbo Moorland in Oirschot.

Aanvang 14.30 uur.