Someren treft Rood Wit Veldhoven op De Potacker

Op zondag 17 oktober speelde Someren met 1-1 gelijk tegen het sterke Mierlo-Hout.

In de eerste helft hadden de Houtenaren een licht overwicht en ze kwamen al in de vijfde minuut op voorsprong. Vlak voor rust was Koen de Louw dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot eindigde op de paal. In de tweede helft werd Someren sterker en Luc Bouwmans bracht zijn team met een prachtige volley verdiend op gelijke hoogte.

Op zondag 24 oktober is Rood Wit Veldhoven te gast op sportpark De Potacker.

De club uit Veldhoven heeft zich dit seizoen versterkt met voormalig PSV-doelman Jesse Bertrams (26). ,,Hans Segers is bij ons keeperstrainer en kent Jesse al jaren” , aldus Marc Verbeek, trainer van de Rood Wit V. ,,Jesse zou dit jaar voor zijn maatschappelijke carrière gaan, maar doordat onze eerste keeper Mark Smulders geopereerd moet worden, gaat Jesse dit seizoen ons doel verdedigen.”

Bertrams was vanaf 2003 dertien jaar bij PSV actief, waar hij tot Jong PSV reikte. Nadien keepte hij bij Lommel, Cambuur, Geel en opnieuw Lommel.

De laatste wedstrijd van Rood Wit Veldhoven tegen De Valk werd afgelast. De eerdere drie competitiewedstrijden leverden slechts één punt op tegen sterke tegenstanders. Mierlo-Hout won nipt met 1-0, Sparta’25 met 3-2 en tegen koploper Oirschot Vooruit leek Rood Wit op weg naar winst, maar in de slotfase viel alsnog de gelijkmaker.

De afgelopen seizoenen hielden Someren en Rood Wit elkaar keurig in evenwicht met een gelijkspel en ieder drie overwinningen.

Het team van coach Tim van Seggelen is in vorm en gaat er zondag alles aan gaan doen om de balans in zijn voordeel om te buigen.

De wedstrijd op De Potacker begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Schayik.

Onderlinge competitieresultaten

2015-2016  Rood Wit V-Someren   2-2  Someren-Rood Wit V        0-2

2017-2018  Rood Wit V-Someren   1-4   Someren-Rood Wit V        1-2

2018-2019  Rood Wit V-Someren   2-1   Someren-Rood Wit V        2-1

2019-2020  Rood Wit V-Someren   0-1