Someren wint bekerwedstrijd tegen Liessel met 0-6

Na de 0-7 overwinning in de competitie tegen RKVVO voelden de aanvallers van Someren zich op donderdag 14 oktober ook in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Liessel als een vis in het water.

De blauwwitten wonnen eenvoudig met 0-6 en deden dat op hun eigen sportpark De Potacker. Het bekerduel zou aanvankelijk gespeeld worden in Liessel, maar vanwege de gebrekkige lichtinstallatie op sportpark De Smeltkroes werd uitgeweken naar Someren.

In de vijftiende minuut opende middenvelder Max Sonnemans de score en binnen een half uur werd het 0-2 door Koen de Louw na een assist van Justin Hoeben.

De 0-2 was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld, aangezien Someren een handvol kansen onbenut liet. Ron van Stratum was nog het dichtst bij de 0-3, maar zijn voorzet eindigde op de lat.

Ook in de tweede helft domineerde Someren de wedstrijd, maar het derde doelpunt liet lang op zich wachten. In de slotfase scoorde Luc Bouwmans en daarna liepen de Somerenaren uit naar een 0-6 overwinning, dankzij doelpunten van Koen de Louw, nogmaals Luc Bouwmans en Maico Meulen.

Wat een doelsaldo van 13-0 in de laatste twee wedstrijden écht waard is, kan Someren op zondag 17 oktober ondervinden als Someren in eigen huis aantreedt tegen kampioenskandidaat Mierlo-Hout. Dan kan het team van coach Tim van Seggelen laten zien of het sterk genoeg is om een woordje mee te spreken in de top van de tweede klasse.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Gjalt Burger, Nick de Louw, Niels Schweren, Ron van Stratum, Luuk Hoeben (46 Devi Fondon), Luc Bouwmans, Max Sonnemans, Justin Hoeben, Koen de Louw, Tim van den Boomen (65 Maico Meulen).