Someren wint en nadert koploper Marvilde

Na een gelijkopgaande eerste helft met veel inzet en weinig spektakel was de brilstand halverwege de wedstrijd Sparta’25-SV Someren een juiste afspiegeling.

Meteen na rust kwam Someren op een bevrijdende 0-1 voorsprong via Dévi Fondon. De wedstrijd kantelde toen de thuisclub na een veldverwijzing in ondertal verder moest. Enkele minuten later werd het 0-2 door Thijs Martens en leek de wedstrijd beslist. In de slotfase liet  Someren nog enkele prima kansen onbenut.

Sparta’25 wilde zich duidelijk revancheren voor de miskleun tegen Hilvaria van afgelopen zondag en verdedigde compact. Met veel inzet werd de aanval gezocht, maar ook de Somerense verdediging stond als een huis. Kansen waren schaars in de eerste helft. De beste mogelijkheid was voor Somerenaar Thijs Martens, maar hij kon de bal geen kracht meegeven.

Er was amper een minuut gespeeld in de tweede helft of de bal lag al in de touwen. Rechtsbuiten Dévi Fondon rondde goed af na een voorzet van Ron van Stratum, 0-1. In de tiende minuut na rust kreeg Spartaan Freek Schoones direct rood na een stevige tackle van achter op de uitstekend spelende Nick de Louw. Kort daarna ontving Thijs Martens de bal en na een korte solo scoorde hij de 0-2. Sparta-coach Patrick Methorst probeerde met drie gelijktijdige wissels nog iets aan de achterstand te doen. Tegelijkertijd ontstond er ook meer ruimte voor de Somerense aanvallers, die in het laatste kwartier enkele grote mogelijkheden om zeep hielpen. Sparta-doelman Bram Werdens wist zich in de slotfase met enkele reddingen van dichtbij te onderscheiden.

Omdat Marvilde averij opliep tegen NWC (1-1) zijn Someren en Oirschot Vooruit de koploper tot op 4 punten genaderd. Komende zondag speelt Someren in Veldhoven tegen Rood Wit, dat ook een sterke periode doormaakt.

Opstelling Someren: Wessel Pape, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Nick de Louw, Ron van Stratum (73 Gjalt Burger), Daan van Vlerken, Luc Bouwmans (84 Luuk Hoeben), Max Sonnemans, Thijs Martens, Koen de Louw, Dévi Fondon (81 Maico Meulen).