Someren wint van Beerse Boys en speelt nacompetitie

In de wedstrijd Beerse Boys-SV Someren was het voor Beerse Boys van belang om punten te pakken om zo het verblijf in de 2e klasse te verlengen door de nacompetitie.

Voor Someren was winst van belang om op de tweede plaats te eindigen maar dan moest Mierlo-Hout verliezen van Sparta’25. Het werd een wedstrijd met veel inzet vanuit de kant van Beerse Boys en waarbij Someren bij vlagen vergat te voetballen. Dan kun je nog in de problemen komen, wat ook gebeurde tijdens deze wedstrijd.

Picasa

Beerse Boys liet vanaf het begin zien dat ze probeerde met veel inzet het Someren moeilijk te maken. In de 17e minuut was het Jannes Mulders die het doel van Someren onder schot nam, maar zijn inzet ging net over. Hierna nam Someren wat meer het initiatief en er ontstonden enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Rob Wilborts van Beerse Boys. Bij een uitval van Beerse Boys werd een overtreding gemaakt in de zestien, maar de scheidsrechter zag hier geen penalty in. Ook doelman Sil Joosten moest nog enkele malen ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 25e minuut werd het spel stilgelegd omdat Tom Lintermans een ernstige hoofdwond opliep. Een te hoog been was de oorzaak maar de speler kon de wedstrijd niet meer voortzetten en werd vervangen door Kevin van de Voort.

Picasa

Enkele minuten later kwam Someren op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Luc Bouwmans werd door Koen de Louw binnengekopt. Beerse Boys gooide nog meer energie in de wedstrijd en spits Mulders had een goede kopkans, maar de doelman van Someren wist hier wel raad mee. De ruststand was dan ook 0-1.

In de 10e minuut van de tweede helft kreeg Pepijn van Spreuwel van Beerse Boys een prima schietkans maar zijn schot ging ver naast. Bij Someren werd gewisseld. Maikel Meulen werd vervangen door Thijs Martens. Kort hierop kreeg Luc Bouwmans een uitgelezen kans om de 0-2 te noteren, maar doelman Rob Wilborts wist dit te voorkomen.

Picasa

Someren begon steeds meer ruimte weg te geven op het middenveld, waardoor Beerse Boys er steeds meer in ging geloven. Een vrije trap op het randje zestien werd gestopt door doelman Sil Joosten, maar dit was de voorbode van de gelijkmaker. Enkele minuten later was de doelman kansloos op de inzet van Niels van Heerbeek die de stand op 1-1 bracht.

Someren werd wakker geschud en in de 80e minuut was het wederom Koen de Louw die voor de voorsprong zorgde 1-2, wederom na aangeven van Luc Bouwmans.

Picasa

Someren ging verder met wisselen; Niels Schweren en Luuk Hoeben verlieten het veld en Oelse Venhuizen en Joep Wijnen namen hun plaatsen in. Voor Wijnen was dit zijn debuut in het eerste van Someren.

In de 85e minuut kreeg Beerse Boys een uitgelezen kans om de gelijkmaker te scoren. De toegekende penalty werd door doelman Sil Joosten gestopt en ook de rebound was voor de doelman. In blessuretijd wist Koen de Louw zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken, uit een corner van Justin Hoeben, waardoor de eindstand 1-3 werd.

Someren kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie, voor promotie naar de 1e klasse, die op zondag 12 juni begint met een uitwedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon.

Picasa

Opstelling SV Someren: Sil Joosten, Tom Lintermans (25. Kevin van de Voort) Niels Schweren (80. Joep Wijnen) Nick de Louw, Gjalt Burger, Justin Hoeben, Fabio Peters, Luuk Hoeben (80. Oelse Venhuizen) Koen de Louw, Luc Bouwmans, Maico Meulen (60.Thijs Martens).