Somerens Dameskoor viert 75-jarig bestaansfeest met uniek concert

Het 75-jarig bestaan van Somerens Dameskoor wordt dit jaar met meerdere activiteiten gevierd.

Op zaterdag 28 oktober staat het jubileumconcert ‘Door de seizoenen naar het Noorderlicht’ op het programma. Aan dit concert werken naast Somerens Dameskoor, Vocaal Ensemble Genti en Giocoso mee. Beide koren staan onder leiding van Rita Scheffers en trekken in Limburg volle zalen.

Giocoso heeft onlangs van VNK Limburg de titel Inspiratiekoor behaald.

Somerens Dameskoor zingt onder leiding van dirigente Helna Beelen liederen door de seizoenen heen waarna Genti en Giocoso het ‘Noorderlichtconcert’ brengen. Dit concert hebben beide koren begin dit jaar reeds met succes uitgevoerd in een uitverkocht Munttheater in Weert.

Toegangskaarten voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar via https://www.deruchte.nl/voorstelling/somerens-dameskoor of aan de kassa van De Ruchte.

Het volgende optreden van Somerens Dameskoor is op zaterdag 4 november in ’t Kwartier te Asten, waar het koor deelneemt aan een korendag met advisering. Somerens Dameskoor gaat voor deze uitdaging van beoordeling. De korendag is vrij toegankelijk en Somerens Dameskoor zingt rond 14.30 uur.

Op maandag 6 november begint het project ‘Zing mee naar kerst’. Bent u geïnteresseerd in zang dan biedt dit project de mogelijkheid om gedurende enkele weken vrijblijvend deel te nemen aan de repetities op maandag van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Daarna staat het kerstconcert van zaterdag 16 december om 15.00 uur in de Lambertuskerk te Someren op het programma.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.