Somerense 55-plussers krijgen voorrang bij sociale nieuwbouw

In de Somerense nieuwbouwwijk Groote Hoeven, waar alles draait om duurzaamheid en hergebruik van materialen, bouwt woningcorporatie woCom nog eens tien sociale huurhuizen voor senioren.

Aan de nieuwe straten Opper en Roggemaat werd maandag het hoogste punt bereikt van deze energiezuinige en vooral betaalbare nultredenwoningen.

Duurzaam en betaalbaar

Harrie van Rut, projectleider bij woCom, kijkt van een afstandje trots toe: ,,Deze tien nieuwe woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens zijn niet alleen geluidsarm, maar vooral erg duurzaam en betaalbaar.” De woningen zijn heel energiezuinig. ,,Zo hebben ze alle een warmtepomp en zonnepanelen. En geen gasaansluiting meer. Dat is niet alleen beter voor het milieu, de bewoners verbruiken daardoor minder energie en krijgen dus een lagere energierekening. Dat gaan ze in hun portemonnee merken.”

Doorstroming bevorderen

Om ervoor te zorgen dat oudere woningzoekenden in hun dorp of gemeente kunnen blijven wonen, krijgen 55-plussers uit de gemeente Someren voorrang bij de levensloopbestendige nultredenwoningen. Door deze voorrangsregeling kunnen ouderen doorstromen naar een woning die beter aansluit op hun wensen of gezinssituatie én komen er in Someren woningen vrij voor gezinnen.

Inschrijven tot 11 juli

De tien huurwoningen aan de Opper en Roggemaat in Someren worden via het regionale woningverdeelsysteem Wooniezie toegewezen.

Geïnteresseerden kunnen tot maandag 11 juli 8.00 uur een reactie plaatsen op www.wooniezie.nl.

In november worden de woningen opgeleverd.