Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters in Lierop

Dit weekeinde zal het kampioenschap voor het KNMV ONK Sidecar & Quad Masters als derde wedstrijd van het seizoen een vervolg krijgen op motorcrosscircuit De Herselse bossen in Lierop.

Het circuit van MAC Lierop vormt op zondag 12 september het strijdtoneel voor het Open Nederlands kampioenschap zijspannen en quads.

In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads achter het starthek verschijnen.

Etienne Bax & Nicolas Musset als lijstaanvoerders naar Lierop

Na twee wedstrijden in Oldebroek en Berghem voeren Etienne Bax & Nicolas Musset momenteel het kampioenschap aan bij de zijspannen.

Na de winst bij de start van het kampioenschap moesten ze in de tweede manche na een afgebroken bakwiel geblesseerd opgeven met een gebroken rib net onder het sleutelbeen.

Tijdens de laatste wedstrijd afgelopen week in Berghem hadden ze het ritme opnieuw goed te pakken en wonnen beide manches. Naast het Nederland kampioenschap strijden ze ook voor de Grand Prix en het Frans kampioenschap. ,,Ik ben heel blij met de progressie die we de afgelopen weken hebben geboekt en zie de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet’’, aldus Bax.

Daniel Willemsen is en blijft als Lochemse tienvoudig wereldkampioen de oude rot in het vak die op 46-jarige leeftijd nog steeds mee kan met de wereldtop. Willemsen reed aan het begin van het seizoen aanvankelijk met de Holtense bakkenist Dion Rietman, maar vanaf de GP van Tsjechië ‘waar ze in een van de manches nog lang aan de leiding reden’ is de Fransman Rudolph Lebraton zijn nieuwe teamgenoot.

Tijdens de laatste wedstrijd behaalde ze in de eerste manche de tweede plaats en vielen in de afsluitende head met machinepech uit.

Team Daniel Willemsen/Rodolpho Lebreton staat samen met Julian Veldman/Ondrej Cermak op een gedeelde vijfde plaats in het algemeen kampioenschap.

Tussenstand ONK Sidecars Masters

1. Etienne Bax & Nicolas Musset

2. Koen Hermans & Glenn Janssens

3. Gert van Werven & Ben van den Bogaart

4. Justin Keuben & Niki Debruyne

5. Julian Veldman & Ondrej Cermak

5. Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton.

Spannende strijd tussen Haverdil, Maessen en Phoelich

Joe Maessen ging tijdens de openingswedstrijd voortvarend met de winst voor het dagklassement aan de haal.

Tijdens de tweede wedstrijd in Berghem kwam hij in de eerste manche slagvaardig als winnaar over de meet, maar viel tijdens de tweede head uit met kettingproblemen.

Zijn rivaal Ricardo Phoelich, de ONK kampioen van 2020 keek enorm uit naar de start van het kampioenschap, maar kende aan het begin van het seizoen wat tegenslag en eindigde in beide manches als derde maar kreeg drie strafplaatsen omdat zijn quad teveel lawaai produceerde.

In Berghem kende Phoelich problemen tijdens zijn inhaalrace en kwam ten val waardoor hij van ver moest komen in de openingsmanche en als tiende de finish passeerden, maar dit maakte hij helemaal goed door de tweede manche met een verschil van twintig seconden te winnen.

Rick Haverdil eindigde de openingsronde met respectievelijk tweede en vierde plaatsen, maar ging afgelopen week met de volledige winst aan de haal.

De Ecomaxx-rijder nam daarmee de leiding over in de tussenstand van het ONK Quads Masters 2021. Deze eerste drie van het kampioenschap liggen binnen de 14 punten in het klassement en dat maakt het enorm spannend in Lierop.

Tussenstand ONK Quad Masters

1. Rick Haverdil

2. Joe Maessen

3. Ricardo Phoelich

4. Gijs Wentink

5. Valentino Roks.

Plaatselijke favorieten aan de start

In de klassen bij de ONK Sidecars komen Stephan Wijers en Loet van der Putten aan de start, die momenteel op een 10e positie staan in de tussenstand.

Halverwege augustus maakten zijn hun WK-debuut met de start van het GP-kampioenschap in Tsjechië. Bij de NK Zijspannen staan plaatselijke favorieten aan de vertrekmeet en geven acte de présence in Lierop, zoals de teams van Ruben van Werven & Nick Maas, Lins Stijnen & Han van Hal en Marcel van Wanrooij & Brian van Wanrooij, die op de 20e, 29e en 34e plaats staan in de tussenstand.

Naast het hoofdprogramma komen ook de NK Quads, NK Zijspan en de NK Rookie Quads aan de start in Lierop.

De trainingen starten omstreeks 9.00 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

Vaccinatiebewijs of testen voor toegang verplicht

Door de verdere versoepelingen is er steeds meer mogelijk en kwamen evenementen deze zomer langzamerhand weer op gang. Maar in Lierop gelden een aantal aandachtspunten.

Omdat het gaat om een evenement zonder vaste zitplaatsen gelden de volgende regels:

Het evenement is alleen toegankelijk met een ‘coronatoegangsbewijs’, dat wil zeggen dat met een QR-code aangetoond moet worden dat men of volwaardig gevaccineerd is of uiterlijk 24 uur voor het betreden van het terrein negatief getest is op corona (“testen voor toegang”). Dit geldt voor zowel publiek als rijders/begeleiders.

Het is niet mogelijk om te overnachten op het circuit.

Het evenement is toegankelijk voor maximaal 750 personen. Hierdoor kunnen er naast de rijders/begeleiders slechts 500 bezoekers (publiek) aanwezig zijn.

De entree voor volwassenen is € 25 en voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar € 12,50. Voor kinderen onder de 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk.

Het gehele terrein inclusief de paddock is voor bezoekers bereikbaar. Alleen het gesloten park achter het startterrein is exclusief voor rijders en begeleiders toegankelijk.

Kijk op www.maclierop.nl voor alle informatie over deze wedstrijd.