SIRIS.nl

Speciale kerstactie ‘Hartenwens Someren’

Het Wilhelminaplein in Someren is weer in kerstsfeer gehuld. Behalve de grote kerstboom en de kerststal zijn er dit jaar speciale ‘wensboompjes’ in versierde hekken op het plein te vinden.

Wensen vervullen voor en door mensen uit Someren is een initiatief van twee enthousiaste inwoners wat ondersteund wordt door de gemeente Someren.

Het is de bedoeling dat inwoners een mooie kleine wens bedenken voor iemand waarvan ze vinden dat die wel iets extra’s verdient.

Alle inwoners van Someren, Someren-Eind, Lierop en Someren-Dorp kunnen de wensen dan vervullen, als het iets is wat bij hen past. Dit wensenidee komt van Marlies Verschaeren en Annie Francissen, die ook dit jaar het plein weer in de bekende kerstsfeer gingen aankleden. Dit doen ze al een paar jaar met hun eigen vrijwilligersclub.

Het Hartenwens comité wil meer verbondenheid tussen inwoners laten ontstaan door lichtpuntjes te bezorgen bij mensen die het nodig hebben.

Op deze manier ontvangen zij tijdens deze moeilijke coronapandemie wat extra positiviteit.

Hoe gaat actie ‘Hartenwens Someren’ in zijn werk:

1. Als u een wens voor een ander heeft, stuurt u de wens naar e-mail Hartenwens.someren@gmail.com. Naam en adres van de ontvanger hierbij duidelijk vermelden.

2. De wensen worden vervolgens door de organisatie beoordeeld op haalbaarheid.

3. Haalbare wensen krijgen een code en worden in een glazen bal in de wensboompjes gehangen.

4. Inwoners, die langs de wensboompjes lopen, kunnen de wensen in de kerstballen lezen.

5. Wilt u een wens vervullen, stuur dan een bericht met de code naar e-mail Hartenwens.someren@gmail.com. Graag het eigen telefoonnummer vermelden voor contact.

6. De wensvrager en wensvervuller worden met elkaar in contact gebracht door de organisatie en maken samen afspraken voor het vervullen van de wens.

Tot en met 23 december kunnen wensen ingestuurd worden. Deze blijven tot 4 januari zichtbaar en tot dan heeft iedereen de tijd om te reageren.

De organisatie hoopt dat er veel wensen vervuld gaan worden, misschien al met de kerst en anders in het nieuwe jaar.

Voor de mensen, waarvan de wensen niet vervuld worden, is er een kleinigheidje, zodat iedereen toch een lichtpuntje ontvangt.

Met de persoonsgegevens wordt zorgvuldig omgegaan; deze zullen enkel bij de organisatie bekend zijn en zijn niet zichtbaar in de kerstballen. Na afloop wordt dit bestand vernietigd.

Help Somerense wensen uitkomen!

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.