Speelgoedruilmarkt in Someren levert ruim € 3.000 op voor Stichting ALS Nederland

Afgelopen weekend vond in Someren de Speelgoedruilmarkt plaats, een evenement dat georganiseerd werd om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Met de opbrengst van het entreebedrag en alle extra donaties is er ruim € 3.000 opgehaald.

Het evenement bood voor velen een uitgelezen kans om de speelgoedkasten eens lekker op te ruimen en al het speelgoed dat nog in perfecte staat is, maar waarmee niet (meer) wordt gespeeld, te ruilen voor ander speelgoed. Niet alleen goed voor het milieu, maar vooral ook erg goed voor je portemonnee.

Niet verrassend was dan ook de grote belangstelling voor deze speelgoedruilmarkt, vooral met het oog op de komende feestdagen. Van heinde en verre kwamen mensen op zaterdag hun gebruikte speelgoed inleveren in ruil voor waardebonnen. Het speelgoed moest in perfecte staat verkeren, zodat andere kinderen er weer plezier aan kunnen beleven.

Op zondag kon je dan met de ontvangen waardebonnen 'nieuw' speelgoed uitzoeken. ,,Ik ben ontzettend trots op het succes van de speelgoedruilmarkt en wil alle bezoekers en vrijwilligers bedanken voor hun bijdragen. Samen hebben we een waanzinnig mooi bedrag opgehaald voor Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in voor onderzoek en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen die lijden aan de zeer ernstige spierziekte ALS. Een ziekte die mij op dit moment van heel dichtbij raakt", aldus Susan van Vroonhoven, organisator van het evenement.

Hoewel de Speelgoedruilmarkt in Someren voorbij is, is het nog steeds mogelijk om te doneren aan Stichting ALS Nederland. Via de www.npo3fm.nl/kominactie/acties/speelgoedruilsomeren kan iedereen die dat wil een donatie doen. Of kom op 15 december naar de lichtjesroute in Someren-Eind. Daar zullen kinderen oranje kerstmutsen en smiley-armbandjes verkopen om geld in te zamelen.

Alle bijdragen, groot of klein, zijn welkom en helpen bij het realiseren van de gezamenlijke missie om een behandeling en uiteindelijk een genezing te vinden voor ALS.