Speelochtend voor jonge gezinnen in Someren

Op woensdag 2 november om 8.30 uur opent de nieuwe speelochtend in basisschool De Diamant aan de Avennelaan in Someren.

Om de opening een feestelijk tintje te geven is er een muziekworkshop om 9.30 uur voor de allerkleinsten, verzorgd door Joke van Loon.

Vrijwilligers van OuderSupport van Onis Welzijn verwelkomen gezinnen en begeleiden de ochtend verder.

De toegang is gratis.

Ontmoetingsplek

De speelochtend is een ontmoetingsplek. Gezinnen met kinderen tot 4 jaar kunnen elkaar hier ontmoeten en nieuwe contacten opdoen. ,,Omdat de kinderen nog niet naar school gaan is het lastig om mensen te leren kennen in dezelfde leeftijdsfase. Tijdens de speelochtend is er een luisterend oor voor elkaar, wordt er voorgelezen, samen geknutseld en is er gezelligheid”, licht Ellen van Heugten, coördinator bij Onis Welzijn toe.

Herstart

Ruim een jaar geleden opende Onis Welzijn de speelochtend in De Viersprong. Vanwege de coronamaatregelen is het animo verzwakt. ,,We hopen dat gezinnen elkaar ook buiten de speelochtend weten te vinden en er misschien wel nieuwe vriendschappen ontstaan”, vertelt Ellen verder. ,,Ieder gezin uit Someren is van harte welkom op de speelochtend. Het is elke woensdag van 8.30 tot 10.30 uur.”

Samenwerking

Basisschool De Diamant, Korein en Onis Welzijn slaan bij deze nieuwe start de handen ineen. ,,We zien de kracht van verbinden en ontmoeten en zetten daar graag onze deuren voor open”, vertellen Marioleine van Geel (De Diamant) en Simone Schellekens (Korein). Simone: ,,Ons peuterlokaal is vrij op woensdagochtend, een betere invulling kan het niet krijgen”. 

Op SIRIS-TV, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.