Sportdag voor senioren tijdens Nationale Beweegweek voor Ouderen

Op dinsdag 17 mei is er in Asten een sportdag voor senioren in het kader van de Nationale Beweegweek voor Ouderen.

Tijdens een 2,5 uur durende ochtend zijn er diverse beweegactiviteiten.

,,Wie beweegt blijft langer zelfstandig, daarom zetten we vanuit Onis en Leef! in op het stimuleren van bewegen voor mensen van 55 jaar en ouder”, vertelt Ria Kandelaars, coördinator Buurtsportwerk/LEEF! bij Onis Welzijn.

De ochtend start met een kop koffie bij tenniscomplex ’t Root aan de Lienderweg. Daarna zijn er verschillende beweegvormen. Bijvoorbeeld OldStars tennis, padel, stoelyoga en wandelvoetbal. ,,Beweging is net zo belangrijk als ontmoeten en gezelligheid. Deze sportdag combineert het nuttige met het aangename. Daarom is er als afsluiting een gezamenlijke lunch. De organisatie van de OldStars Sportdag is in handen van Lotte Groothusen van KieVief Bewegen en Welzijn.”

Het programma:

9.15 uur: Verzamelen en ontvangst met koffie en thee

9.30 uur: Start OldStars Sportdag

10.00 uur: Gezamenlijke warming-up

10.30 uur: Beweegactiviteit 1: OldStars tennis, padel, stoelyoga

11.15 uur: Beweegactiviteit 2: OldStars tennis, padel, wandelvoetbal

12.00 uur: Afsluiting met lunch

Aanmelden of meer informatie?

Doe je mee? Aanmelden kan bij Lotte Groothusen via e-mail lotte@kievief.nl of tel. 06-52683312.

Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met tennis- en padelvereniging ‘t Root, TopServe, Onis Welzijn en Leef!Asten.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren ze de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.