Start bouw 33 woningen Loverbosch Asten deel 4

In Asten is nieuwbouwwijk Loverbosch Fase 2 in ontwikkeling. In totaal worden er zo’n 200 woningen gerealiseerd.

Op de bouwlocatie bij de Dille vond op dinsdag 31 oktober de start van de bouw van de 33 woningen van nieuwbouwproject Loverbosch Asten deel 4 plaats. De bouw werd feestelijk ingeluid door wethouder John Bankers en de toekomstige bewoners.

De nieuwe woonwijk Loverbosch ligt iets ten noordoosten van Asten, vlakbij het buurtschap Stegen. Jansen Bouwontwikkeling BV uit Wijchen ontwikkelde de 33 woningen van Loverbosch Asten deel 4. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Van Grunsven BV uit Erp.

De 10 starterswoningen, 15 hoek- en tussenwoningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen zijn allemaal verkocht en de bouw is nu officieel gestart.

Rob Fritsen

John Bankers, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Asten, en twee nieuwe bewoners gaven het officiële startsein voor de bouw van de woningen. In gezelschap van de toekomstige bewoners en betrokkenen van onder meer gemeente Asten, Jansen Bouwontwikkeling, Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs en Bouwbedrijf Van Grunsven werd met het activeren van de stroomkast, het slaan van de eerste paal en een gezamenlijk proostmoment de bouw ingeluid.

Rob Fritsen

Wethouder Bankers: ,,Met de bouw van deze duurzame nieuwbouwwoningen wordt dit deel van de wijk Loverbosch voltooid. Dat is een mooie mijlpaal voor onze gemeente. Asten is in trek bij (jonge) woningzoekenden. De woningen die hier nu worden gerealiseerd zijn bij uitstek geschikt voor die doelgroep: starters en jonge gezinnen. De wijk Loverbosch heeft letterlijk en figuurlijk de toekomst.”

Jeroen Jeukens, directeur van Jansen Bouwontwikkeling, vult aan: ,,In Loverbosch is het heerlijk wonen in een relatief jonge wijk. Met de starterswoningen, hoek- en tussenwoningen en twee-onder-één-kapwoningen bieden wij als ontwikkelaar een brede doelgroep een fijn nieuw thuis. Wij hebben de woningen betaalbaar in de markt gezet met de KoopStart regeling en een aantrekkelijk aanbod voor starters en doorstromers. Zo hebben wij het voor een brede doelgroep mogelijk gemaakt om te gaan wonen in de mooie nieuwe wijk Loverbosch en mede daardoor zijn nu alle woningen verkocht. Wij feliciteren de toekomstige bewoners met hun nieuwe woning.”

Rob Fritsen

De woningen zijn van de hand van Cier Architecten BNA. Zonder de samenhang uit het oog te verliezen, ontstaat er door het gebruik van dakkapellen, bloemkozijnen en Franse balkons een afwisselend en interessant straatbeeld.

Lees meer over het project op www.loverbosch-deel4.nl.

De oplevering van de woningen van Loverbosch Asten deel 4 is verwacht na de zomer van 2024.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.