Start bouw Futurahuis Someren

Op donderdag 8 juli vindt aan de Geldestraat 11 in Someren de officiële start van de bouw van het zevende Futurahuis plaats.

Wethouder Theo Maas zal door het onthullen van een bijzonder bouwbord het startsein geven. 

Na de onthulling van het bijzondere bouwbord zal wethouder Maas, onder begeleiding van kunstenaar Niloc Pagen, de eerste contouren zetten op twee grote schildersdoeken. 

Niloc Pagen zal daarna samen met enkele basisschoolkinderen uit Someren de eerste vlakken inkleuren. Dit alles onder toeziend oog van betrokken (bouw)partijen en omwonenden van het nieuwe Futurahuis. 

Niloc Pagen gaat de doeken verder afmaken waarna deze geveild zullen worden.

Begin 2022 hoopt Futura Zorg in Someren haar deuren te mogen openen.

Over Futura Zorg

De missie van Futura Zorg is het bieden van wonen en zorg aan ouderen waarbij een zo lang mogelijke regie over het eigen leven centraal staat. 

Futura Zorg heeft kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor maximaal 17 tot 23 bewoners ontwikkeld. Vooral in (kleine) gemeentes en kernen in de nabijheid van de oorspronkelijke woonomgeving van ouderen.

Centraal staat het uitgangspunt dat bewoners regie voeren over hun eigen leven. Het bieden van ondersteuning is erop gericht om de bewoners zoveel als mogelijk actief te laten blijven en hun waardigheid in stand te houden. Goed en comfortabel wonen met de nodige zorg in de nabijheid moeten bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de bewoners.

Futura Zorg is opgericht in 2013 en heeft locaties in Oudewater, Waalwijk, Nieuwveen, Oud-Beijerland, Boskoop en Den Bosch. Begin 2022 wordt Someren aan deze lijst toegevoegd.