SIRIS.nl

Start nieuwe cursusgroep Digisterker in Asten

Krijg jij de kriebels als je online dingen moet regelen? Meld je dan nu aan voor de cursus Digisterker van de bibliotheek.

Stap voor stap wordt er geoefend hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt, informatie van de overheid opzoekt en hoe je vanuit huis aanvragen kan doen bij de gemeente.

Voordat je het weet, doe jij met een gerust hart al je digitale zaken gewoon vanaf de bank.

Op maandag 14 november start er een nieuwe reeks van de cursus Digisterker in Bibliotheek Asten.

De cursus bestaat uit vier lessen van 2 uur. De data zijn 14, 21, 28 november en 5 december.

De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.15 uur.

Deelname is voor iedereen gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Docent Carlijn: ,,Sommige deelnemers zijn eerst nog een beetje voorzichtig omdat ze het spannend vinden, dat hele digitale gebeuren. Met elke les gaat het makkelijker en worden ze vaardiger. Een deelnemer vertelde na de oefening ‘aanvragen’ trots aan mijn collega dat hij voor iedereen in zijn familie een traplift had ‘aangevraagd’. Mooi dat de deelnemers er zo’n vertrouwen en plezier in krijgen.

Hoe werkt het?

In de vier bijeenkomsten worden onderwerpen behandeld als DigiD, informatie opzoeken op het internet, phishing (neppe e-mails en berichten), Belastingdienst, MijnOverheid en het Elkerliek.

De deelnemers oefenen met inloggen, zoeken en aanvragen. Tijdens de cursus raak je vertrouwd met je DigiD, het internet en de digitale omgeving, zodat je zelf je digitale zaken kunt regelen. Na afloop voel je je echt Digisterker.

Deelnemer Marie (74 jaar): Inloggen met DigiD vond ik altijd erg spannend. Het was heel fijn om veel te kunnen oefenen in een kleine groep. Ook weet ik nu beter hoe ik op internet moet zoeken en bepaalde dingen kan vinden. Nu kan ik met vertrouwen inloggen.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden voor de training via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker. Je mag ook bellen naar tel. 0492-522220 of langskomen in de bibliotheek.

Je kunt je eigen laptop of tablet meenemen naar de training, maar je kunt deze ook lenen van de bibliotheek.

Bij de cursus hoort een praktisch werkboek, verkrijgbaar voor € 10. Het werkboek is ook handig om thuis nog eens mee te oefenen of informatie terug te lezen.