Stefan Verheijen wint serie avondwedstrijden

HSV Ons Genoegen uit Asten hield de afgelopen weken een serie van vijf avondwedstrijden.

De eerste drie waren, vanwege de coronamaatregelen, in de vorm van trainingen waarbij de vangst werd genoteerd. De laatste twee waren weer echte wedstrijden. Wel met coronaprotocol.

Aan de vijf wedstrijden namen zestien hengelaars deel. Van die zestien zaten er acht op het karperputje en acht op de grote vijver. Het slechtste resultaat telde niet mee voor de eindstand.

De situatie voor de laatste wedstrijd was duidelijk; Ard Verheijen stond er heel riant voor. Een derde plaats volstond en dan moest één van zijn naaste concurrenten (Robin van Houts, Hans Salimans en Stefan Verheijen) ook nog even het vak winnen. Emiel van Dijk was ook nog een outsider maar dan moesten de bovenste vier allemaal een offday hebben.

Drie van de vier kanshebbers visten op het karperputje en konden elkaar dus goed in de gaten houden. De hele dag had het geregend dus het was even afwachten wat dit met de bijtlust van de vis deed. Als het een hele dag koud water regent, dan reageert de koudbloedige vis daar meestal niet heel positief op. Dat bleek ook deze avond weer. Van de zestien deelnemers had de helft helemaal geen vis in het leefnet. Van de andere kant had Eric van Houts op zijn beurt juist bijna 30 kg gevangen. Met afstand het hoogste gewicht van deze serie.

Al snel bleek dat het de beslissing op het karperputje zou vallen. Hans Salimans ving al vrij snel zijn eerste vis. Ook Stefan Verheijen had al snel een karper te pakken. Hoewel het inmiddels droog was hing er een steeds donker wordende wolk boven het hoofd van Ard Verheijen. Ard zag de bui al hangen. Stefan Verheijen ving regelmatig een vis. Al had zijn buurman, Nico Waasdorp, er meestal wel een meer. Hans Salimans wist ook geen vis meer te vangen. 

Van de grote vijver kwam het geluid dat ook Robin van Houts niks wist te vangen. Aan deze situatie veranderde niets meer zodat Stefan deze serie met negen punten wist te winnen. Vóór Ard Verheijen, die ook negen punten had maar veel minder gewicht. Het podium werd gecompleteerd door Hans Salimans met tien punten. Voor de eerste drie waren er tegoedbonnen die mede mogelijk waren gemaakt door betervissen.nl. 

Stefan vertelt over zijn overwinning: ,,De eerste vier wedstrijden wist ik er geen te winnen, maar ik had ook geen slecht resultaat zodat ik er in tussenstand redelijk voorstond. Het zou moeilijk worden om te winnen. De laatste wedstrijd zat de top drie bij elkaar in het vak. Wat het extra leuk maakte. Uiteindelijk wisten we alle drie niet de wedstrijd te winnen, maar had ik toch het nodige geluk dat alles in mijn voordeel uitviel zodat ik de serie wist te winnen”.

De winnaars van de verschillende wedstrijden:

20 mei: Dominic de Corte, 13.850 gram

3 juni: Emiel van Dijk, 15.768 gram

17 juni: Emiel van Dijk, 21.871 gram

1 juli: Ard Verheijen, 13.968 gram

15 juli: Eric van Houts, 29.574 gram