Stem op uw lokale omroep SIRIS bij Rabo ClubSupport

Op 6 september is het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van Rabobank Peelland Zuid van start gegaan. De stemperiode voor Rabobankleden start op maandag 4 oktober.

Zij kunnen via de Rabo Bankieren app stemmen op verenigingen en stichtingen, die zij een warm hart toedragen.

Een van die stichtingen kan ook uw lokale omroep SIRIS zijn. De omroep die, net als andere stichtingen en verenigingen, tijdens de coronaperiode een moeilijke tijd heeft doorgemaakt. Zo liepen zowel de inkomsten als het aantal vrijwilligers terug.

Rob Fritsen

Ondanks dat de corona Asten en Someren in haar greep had, hebben de SIRIS-vrijwilligers er afgelopen jaar een tandje bijgezet.  

Op 17 maart 2020 werd er een SIRIS-Coronajournaal ingevoerd. De teller van dit journaal staat momenteel op 224 afleveringen. En dat allemaal naast de reguliere uitzendingen.

Eric Driessen

Het belang van de lokale omroep werd tijdens de coronacrisis met de dag groter. In de eerste maanden zond de omroep vooral allerlei activiteiten uit waar geen bezoekers waren toegestaan zoals uitvaartdiensten en informatieavonden. Met organisatoren van festivals werden alternatieve ‘festivals’ georganiseerd en uitgezonden. Datzelfde gebeurde met de carnavalsverenigingen, de diverse oranjecomités en Sinterklaascomités.

Rob Fritsen

Om verenigingen te steunen zond de omroep twee keer de Goede Doelen Bingo Show uit. SIRIS zond live diverse grote gebeurtenissen uit zoals het afscheid van de burgemeester van Asten en de installatie van de nieuwe, het afscheid van de pastoor en de installatie van de nieuwe en heel veel meer. De 4 mei-vieringen, de lintjesregen en Koningsdag werden met hulp van de omroep in een nieuw jasje gegoten.

Rob Fritsen

Kerkdiensten, die voorheen enkel op de radio werden uitgezonden, waren ook tv te zien. Vanaf de eerste week zendt SIRIS iedere dag om 17.00 uur het Rozenhoedje uit. SIRIS is er twee keer mee gestopt, maar de kritiek op dat besluit was groot. De omroep heeft besloten dat het Rozenhoedje uitgezonden wordt zolang corona in ons midden in.

Ook de gemeenteraads- en commissievergaderingen werden live via Microsoft Teams uitgezonden en de burgemeesters praatten iedere maand de burgers bij over corona en de maatregelen.

SIRIS startte ook met dagelijkse uitzendingen van Beweeg-tv om mensen aan het bewegen te krijgen. De omroep maakte bovendien feelgoodfilmpjes zoals Koop Lokaal in Asten, Koop Lokaal in Someren, Samen zijn wij Asten, Samen zijn wij Someren, Vers van Hier (promotie agrarische bedrijven).

Rob Fritsen

Het was ook voor SIRIS een jaar om niet te vergeten.

Begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank. SIRIS rekent op uw ondersteuning en op uw stem. Zodat de omroep haar werk kan blijven doen, waarvoor ze in het leven is geroepen. En dat is heel simpel: ‘er zijn voor de inwoners van de gemeenten Asten en Someren’.

Meer informatie over Rabo ClubSupport vindt u op https://www.rabo-clubsupport.nl.

Emma Hoeben