Sterker Someren wint met 3-0 van RKVVO

Someren boekte een ruime overwinning op het tegen degradatie vechtende RKVVO.

Al in de vijfde minuut opende Koen de Louw de score, 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Luuk Hoeben de Somerense voorsprong, 2-0. Nog voor het rustsignaal dachten beide teams te scoren, maar beide treffers werden geannuleerd.

De tweede helft was van een matig niveau en kende weinig hoogtepunten. In de slotfase schoot Thijs Martens, op aangeven van Koen de Louw, de 3-0 binnen.

De thuisclub kwam al snel op een 1-0 voorsprong via Koen de Louw die de bal, na een dieptepass van Thijs Martens, goed aannam en net buiten de zestien hard uithaalde. Zonder echt goed te spelen, was Someren de betere ploeg en het had pech dat Thijs Martens na een kwartier spelen slechts het zijnet trof. Enkele minuten later haalde Thijs van afstand weer de trekker over, maar via de lat verdween de bal over het doel. Na een half uur moest Someren verder zonder centrale verdediger Niels Schweren, die vorige week ontbrak vanwege een liesblessure; blijkbaar kwam zijn terugkeer toch iets te vroeg. Jeugdspeler Kevin van de Voort was zijn vervanger en deed dat uitstekend.

Rond het half uur kreeg de thuisclub twee kansen op rij: eerste strandde een inzet van Fabio Peters nog op de vuisten van doelman Wouter Verhoeven, maar een minuut later was het wel raak. Gjalt Burger hield de bal knap binnen en tikte hem door naar Fabio, die zijn tegenstander uitspeelde en Luuk Hoeben in stelling bracht. Die mikte vanaf de rand van de zestien meter raak, 2-0. Kort voor rust werd een doelpunt van RKVVO afgekeurd, omdat de bal van tevoren de achterlijn al gepasseerd had. Ook een treffer van Fabio Peters werd op advies van de assistent wegens vermeend buitenspel geannuleerd.

Na rust had RKVVO veelvuldig balbezit, maar het slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Someren combineerde onzorgvuldig en leek tevreden met de 2-0. Toch kreeg de thuisclub nog een paar aardige mogelijkheden. Een schot van Koen werd goed gepareerd door doelman Verhoeven en een uithaal van Luc Bouwmans eindigde op de paal. Het al gehavende Someren verloor halverwege de tweede helft ook nog Ron Beton, die met een gezwollen enkel de kleedkamer moest opzoeken en vervangen werd door Luc van Berlo. Met drie jeugdspelers in de gelederen slaagde Someren er in blessuretijd in om de voorsprong te vergroten. Na een goede pass van Koen de Louw tikte Thijs Martens de 3-0 eindstand binnen.

Op zondag 15 mei speelt Someren weer een thuiswedstrijd tegen naaste achtervolger Sparta’25.

Opstelling Someren: Kevin Aben, Gjalt Burger, Niels Schweren (30 Kevin van de Voort), Nick de Louw, Ron van Stratum (65 Luc van Berlo), Justin Hoeben, Fabio Peters (50 Max Sonnemans), Luuk Hoeben, Luc Bouwmans, Koen de Louw, Thijs Martens.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jelle Sleegers