Stichting Someren Natuurlijk introduceert eigentijds beeldmerk en logo

Stichting Someren Natuurlijk bestaat dit jaar dertig jaar en dat werd in de afgelopen maand gevierd met de vrijwilligers van het Toeristisch Informatiepunt Someren.

Het stichtingsbestuur vond dit ook een mooi moment voor een eigentijds beeldmerk en een fris nieuw logo.

Annebet Verhees-Haerkens van Studio 11:11 werd in de arm genomen en dat resulteerde na enkele schetsontwerpen in een krachtig modern beeldmerk en dito logo. Uiteraard met behoud van de vlinder, hét symbool van het natuurrijke Someren.

De kleuren in het nieuwe logo verwijzen naar de Somerense vennen (blauw) en de prachtige natuur (groen). De twee voor- en twee achtervleugels van de vlinder symboliseren de vier dorpskernen van Someren.

Stichting Someren Natuurlijk introduceert het beeldmerk, het logo en de vlinder (als los icoon) in het jaar dat het 30 jaar bestaat. De stichting is ontstaan uit een fusie tussen Stichting VVV Someren en Stichting Sopro (Someren Promotie). Hoewel beide stichtingen een specifieke doelstelling hadden, was het gemeenschappelijke doel om Someren als aantrekkelijke gemeente te profileren.

De aantrekkelijkheid van Someren voor haar inwoners en bezoekers bevorderen is ook in 2022 nog de hoofddoelstelling van de stichting. Dit doet zij door het promoten en stimuleren van toeristische mogelijkheden en het initiëren en organiseren van (bijzondere) activiteiten. De Strabrechtse Smikkel en de vele fiets- en wandelroutes zijn daar voorbeelden van.

Dit jaar organiseerde de stichting onder meer een etalagewedstrijd voor kinderen en realiseerde het met de gemeente een vier meter hoge cortenstalen Sleutel bij Natuurpoort Vennenhorst.

De organisatie kent ook een sociaal-maatschappelijk aspect. Vanuit het bestuur van Someren Natuurlijk wordt een werkgroep van vrijwilligers aangestuurd, die zich bezighoudt met de dagelijkse activiteiten op het Toeristisch Informatiepunt (het voormalige VVV-kantoor) aan De Meer in Someren.

De stichting is verder bekend van de jaarlijkse Verkiezing van de Zùmmerse Mens. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal de 30e Zùmmerse Mens bekend gemaakt worden.