Stiltewandeling in De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Hoe stil, dat kun je 'horen’ tijdens de Stiltewandeling op zondag 20 maart.

De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. 

Luister naar de stilte

Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

Deelname aan de Stiltewandeling kost € 7 per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte.

De excursie duurt 2 tot 2,5 uur en de afstand is ongeveer 7 kilometer.

Hou er rekening mee dat sommige paden nat kunnen zijn, dus draag stevige, liefst waterdichte schoenen.