Stroef spelend NWC pakt schamel punt tegen RPC

NWC en RPC deelden op zondag 15 januari op een winderig sportpark ’t Root in Asten over het algemeen terecht de punten: 1-1.

Na een ruime tijd gekoesterde 1-0 voorsprong én het missen van een grote kans op 2-0 hielp het elftal van trainer Mario Verlijsdonk RPC meer en meer in het zadel door te afwachtend spel en keerden de Eindhovenaren alsnog met een verdiend punt huiswaarts.

De eerste kans van deze inhaalwedstrijd was voor NWC-middenvelder Robin Rijnders. Met rechts knalde hij ongecontroleerd over. Een klein kwartiertje later zorgde Rijnders wel voor de assist waaruit de 1-0 viel, toen zijn voorzet vanaf links werd binnengetikt door Youri van Brussel: 1-0. Ook de volgende serieuze mogelijkheid was voor NWC. Douwe Hurkmans zag zijn naar de grond gekopte inzet net naast gaan op aangeven van Tim van Dijk. Op slag van rust brak RPC-aanvaller Rik Strijbosch gevaarlijk door schuin tegenover het Astense doel, maar zijn voorzet ging vervolgens aan alles en iedereen voorbij. Even later greep NWC-verdediger Ruud Leenen ternauwernood in voordat Rick Wijnen vrije doortocht kreeg richting het doel.

NWC kon tevreden zijn met de voorsprong bij rust, maar van veel hoogtepunten in de eerste helft was zeker geen sprake. Kansen waren vrij schaars, maar het ging gelijk op in Asten waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

Na de thee bleef het spel moeizaam en buiten een vrije trap van Daan van Gansewinkel, die op het dak van het doel belandde, gebeurde er weinig verheffends in het eerste kwartier. NWC kreeg in minuut 62 een dot van een kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Van Gansewinkel lanceerde zichzelf op rechts, bediende Hurkmans en hij zette op stijlvolle wijze Van Brussel alleen voor de keeper. De uithaal van de clubtopscorer werd echter knap gekeerd door de piepjonge RPC-sluitpost Swen Aarts. Het missen van de mogelijkheid op 2-0 leidde een qua spelbeeld meer open duel in, waarbij de spelers van RPC steeds meer uit hun schulp kropen mede doordat NWC veel te veel achteruit liep en te afwachtend speelde. Daardoor creëerde het team van coach Verlijsdonk in aanvallend opzicht vrijwel niets meer en leek ook de frisheid en het elan uit het elftal te verdwijnen. Na een voorzet vanaf de zijkant kreeg de ingevallen Sander van den Eijnde in de 72e minuut de bal ongelukkig op zijn hand waarna arbiter Noppe naar de stip wees. Verdediger Rinke Pennings van de bezoekers schoot de strafschop beheerst in de uiterste hoek en zorgde voor de 1-1. RPC was daarna de meest dreigende partij, maar heel veel enorme mogelijkheden bleven dan ook wel weer uit. De beste kans was nog voor invaller Noah Naus, die enigszins leek te schrikken van zijn vrijstaande positie en ruim over het NWC-doel mikte.

Het RPC van trainer Jan Poortvliet, voormalig Oranje-international, kreeg in de slotminuten nog enkele vrije trappen van verre afstand maar die leverden niets meer op voor de Eindhovense equipe.

Het bleef daarom bij 1-1 op ’t Root tussen twee formaties die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen. Voor NWC resteert zeker nog wat huiswerk na deze tegenvallende wedstrijd en het even zo teleurstellende gelijke spel.

Zondag 22 januari spelen de oranjehemden opnieuw thuis, dan is nummer tien Hoogeloon de opponent. 

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (79’ Lex van Empel), Ruud Leenen, Martijn Henst, Bram Verspeek (66’ Sander van den Eijnde), Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (66’ Arne van Geffen), Tim van Dijk en Youri van Brussel.