SV Someren boekt verdiende zege op Valkenswaard

Hoofdtrainer Tim van Seggelen van Someren mag trots zijn op zijn selectiegroep. De helft van de vaste kern zat in Valkenswaard geblesseerd op de tribune om het vaandelteam, aangevuld met spelers van het tweede elftal, luidruchtig aan te moedigen.

Picasa

Die steun in de rug en de tomeloze inzet op het veld leidden uiteindelijk tot een verdiende 0-2 zege op SV Valkenswaard.

Someren begon goed aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. De eerste kans was voor Koen de Louw, die zijn harde uithaal uitstekend gestopt zag door de Valkenswaardse doelman. Via aanvoerder Erwin Isbouts ontstond er even later een dreigende situatie voor het Somerense doel. Een voorzet van de routinier werd door iedereen gemist en de bal verdween rakelings naast de paal. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Een afvallende bal kwam op de hoek van de zestienmeter terecht voor de voeten van Max Sonnemans, die het leer precies in de winkelhaak schoot. Niet veel later kreeg topscorer Koen de Louw een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot iets te gehaast waardoor de bal over het doel ging. Someren kreeg voor rust nog wel een paar kansjes, maar halverwege was de stand 0-1.

Picasa

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisclub. Na een hoekschop van Thom van de Donk liet Someren-doelman Sil Joosten de bal los, precies voor de voeten van Jordy Maes die over het doel mikte. Een minuut later revancheerde Sil zich voor dit foutje door een gevaarlijke inzet van Jordi van Meurs knap te pareren. Niet veel later legde Maico Meulen de bal na een korte corner perfect voor, waarna verdediger Nick de Louw vallend de 0-2 binnenkopte.

Picasa

Daarna bleef Someren de betere ploeg en kreeg nog een handjevol kansen. De beste mogelijkheid was voor Koen de Louw, die stuitte op een uitstekende doelman. Het slotoffensief van de thuisclub leverde nog een aantal corners op, maar de defensie van Someren was niet te kraken en behield voor de vijfde keer in deze competitie een clean sheet.

Picasa

Op zondag 28 november is Someren vrij en op 5 december gaan de blauwwitten naar Hilvarenbeek voor het treffen met Hilvaria.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Ron van Stratum, Nick de Louw, Niels Schweren, Wesley van den Boomen, Daan van Vlerken, Koen de Louw, Max Sonnemans, Dévi Fondon (58 Tim van den Boomen), Fabio Peters (85 Mark Oudshoorn), Maico Meulen.

Picasa