SV Someren klaar voor competitiestart tegen Sportclub Susteren

Na enkele oefenwedstrijden en een ongeslagen bekerserie lijkt SV Someren klaar voor de start van de competitie.

Een nieuw seizoen met een nieuwe hoofdtrainer (Stef Sijbers), nieuwe kansen en nieuwe doelen.

Sportclub Susteren is op zondag 24 september de eerste tegenstander op sportpark De Potacker. 

In de voorbereiding op de competitie boekte Someren vijf overwinningen. Alleen het oefenduel tegen SV Laar ging verloren. Die sterke ploeg uit Weert is al sinds 8 maart 2020 ongeslagen en won haar wedstrijden in de bekerpoule met een doelsaldo van 18-0. Zelfs eersteklasser De Ster kreeg er met 7-0 van langs. Someren won ook alle wedstrijden in een bekerpoule met drie tweedeklassers als tegenstander. Of die resultaten een goede maatstaf zijn voor de eerste klasse zal in de komende weken blijken. 

SC Susteren werd eveneens eerste in de bekerpoule na twee overwinningen en een gelijkspel tegen klassegenoot EHC. Bij de groenwitten is hoofdtrainer Jurgen de Haan na vijf seizoenen opgevolgd door Erik Marees, die beschikt over een sterke selectie. Vorig seizoen verraste Susteren al door de nacompetitie voor promotie te bereiken. Dat was een mooie beloning voor het jonge, veel scorende team. In de halve finale lukte het scoren echter niet en strandden de Limburgers op Nemelaer, dat uiteindelijk wel promoveerde naar de vierde divisie. 

De eerste klasse F kent dit seizoen een versterkte degradatieregeling. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse. De nummers 9 tot en met 11 komen terecht in de nacompetitie. Het is dus van belang om bij de eerste acht te eindigen.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hilgersom.