SV Someren moet tegen Minor punten pakken

SV Someren speelt op zondag 5 november in Nuth tegen Minor.

De Somerenaren bevinden zich in de eerste klasse in een benarde positie na een slechte seizoensstart. Met maar één puntje uit vijf duels staan de blauwwitten samen met Sportclub’25 stijf onderaan.

Er zijn verzachtende omstandigheden aan te voeren zoals het grote aantal blessures, waaronder een aantal ernstige. Mike Verdonschot heeft daarom besloten zijn voetbalschoenen definitief op te bergen. Een andere aanvaller, Thijs Martens, zal waarschijnlijk het gehele seizoen niet meer in actie komen. 

Ondanks het gemis van nog enkele andere spelers kon Someren zich in nagenoeg alle wedstrijden qua spel redelijk meten met de tegenstander, ook met koploper Chevremont. De ploeg van coach Stef Sijbers creëert echter te weinig en krijgt de doelpunten veel te gemakkelijk tegen. Afgelopen zondag leek Someren bij een 1-1 stand even op weg naar meer, maar uiteindelijk ging het toch weer mis; 1-3. 

Bij de kleine club Minor loopt het ook nog niet gesmeerd. De groenwitten uit Nuth eindigden vorig seizoen na vier jaar hoofdklasse op de negende plek in de eerste klasse. Dit seizoen staan de Limburgers op de tiende plaats met vier punten uit vier wedstrijden. Vorige week werd met 2-0 verloren van Valkenswaard, waar Astenaar Youri van Brussel beide treffers voor zijn rekening nam.

Voor zowel Someren als Minor is er alles aan gelegen om drie punten te behalen. Vorig seizoen won Someren beide duels, respectievelijk met 3-2 en met 0-1.

Bij Minor valt dit seizoen één speler bijzonder op: Danila Tsilyk. Een achttienjarige vluchteling uit Oekraïne die via speler Maxim Korolyk bij Minor is terechtgekomen. Tsylik speelde bij de jeugd van Dynamo Kiev en woont in een opvang in het Duitse Stolberg. 

De wedstrijd op sportpark De Kollenberg staat zondag onder leiding van scheidsrechter Ulein en begint om 14.30 uur.